Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kolinda Grabar Kitarović
  • 14.01.2016. 17:45

Ministarstvo poljoprivrede preseliti u Osijek

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović zauzela se za premještanje Ministarstva poljoprivrede koje bi, ili barem jedan njegov dio, moglo biti stacionirano u Osijeku.

Foto: predsjednica.hr
  • 1.424
  • 168
  • 0

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je posjetila Vukovar, gdje je govorila o decentralizaciji Hrvatske i jačanju gospodarske aktivnosti, u čemu se, kako je istaknula, usuglasila i s mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

Grabar-Kitarović je poručila da se ne smijemo u potpunosti oslanjati na EU fondove jer Hrvatska mora aktivirati vlastite resurse kako bi potaknula razvoj.

Potrebe razvoja Slavonije

Zauzela se i za premještanje pojedinih državnih institucija izvan Zagreba, spomenuvši za primjer Ministarstvo poljoprivrede koje bi, ili barem jedan njegov dio, moglo biti stacionirano u Osijeku.

Kao jedan od ključnih problema s kojim se Hrvatska suočava navela je i depopulaciju te iseljavanje, posebice mladih u druge zemlje, iznoseći podatak da je samo u Njemačku u godinu dana iselilo 93.000 osoba, a posebno s ruralnih područja.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upozorio je na teško stanje u gospodarstvu na istoku Hrvatske, istaknuvši da se županijske i lokalne vlaste trude načiniti pomake, ali da je to teško učiniti u situaciji kada se s razine državne vlasti blokiraju brojni projekti koji dolaze iz te županije. Izrazio je nadu da će nova Vlada prepoznati interese i potrebe razvoja Slavonije.

Foto: predsjednica.hr


Tagovi

Kolinda Grabar Kitarović Ministarstvo poljoprivrede Tihomir Orešković Državne institucije Božo Galić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]