Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita Dunava
  • 05.02.2016. 18:30

Ministarski sastanak o zaštiti Dunavskog sliva

U Beču će se 09.02. održati sastanak na kojem će sudjelovati ministri iz 19 država Dunavskoga sliva.

  • 221
  • 23
  • 0

U Beču će se u utorak 09. veljače 2016. održati ministarski sastanak 15 ugovornih strana Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDP) na temu čišćih, zdravijih i sigurnijih voda za svakog, s naglaskom na predstavljanje dva plana upravljanja dunavskim slivom.

Sastanku će prisustvovati i hrvatski ministar poljoprivrede prof. dr. sc. Davor Romić, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, pomoćnik ministra Dražen Kurečić te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević.

Područja Dunavskoga sliva treba kvalitetno štititi od poplava

Republika Hrvatska je jedna od prvih država koja je podržala ideju zaštite Dunava potpisavši Konvenciju o suradnji na zaštiti i održivoj uporabi rijeke Dunav, 29. lipnja 1994. godine u Sofiji zajedno s još devet drugih zemalja i to Austrijom, Bugarskom, Češkom, Njemačkom, Mađarskom, Moldavijom, Rumunjskom, Slovačkom i Ukrajinom kao i tadašnjim zemljama članicama Europske zajednice.

Planovi upravljanja predviđaju mjere koje će se provoditi tijekom sljedećih šest godina, a koje bi trebale poboljšati čistoću rijeka, jezera i podzemnih voda, pretvoriti rijeke i jezera u kvalitetne ekosustave za život životinja i biljaka te upravljati rizicima od poplava. Sliv Dunava proteže se na površini od oko 800.000 km2 kroz dijelove teritorija čak 19 država, po čemu je prvi i u svjetskim razmjerima.


Tagovi

Beč Ministarski sastanak Dunav Davor Romić Dražen Kurečić Ivica Plišić Danko Holjević Dunavski sliv


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]