Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološki proizvodi
  • 10.12.2013. 18:00

Mediteranski sajam Dubrovnik

Mediteranski sajam Dubrovnik, profilirao se kao vrlo značajna sajamska priredba u Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Hrvatske

  • 454
  • 36
  • 0

Jedanaesti po redu, tradicionalni Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, održat će se se u hotelu Tirena na dubrovačkom Babinom kuku, od 27. do 30 ožujka 2014. godine.

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao vrlo značajna sajamska priredba Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Hrvatske, i to na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i zelenog poduzetništva.

Mediteranski sajam Dubrovnik svake godine okuplja izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bi zajedničkim nastojanjima predstavili veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje.

U travnju 2005. godine na sajmu je pokrenuta i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom.

Na sljedećem sajmu očekuje se oko 300 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja te više od 30.000 posjetitelja.

Evo nekih od zanimljivosti koje Vas očekuju na sljedećem sajmu:

  • radionica kulinarskog kanconijera Veljka Barbijerija - Jela dubrovačkih starih barda
  • prezentacija originalnog sira Trapist, kojeg proizvode redovnici Trapisti iz Banjaluke (tradicija proizvodnje originalnog trapista obnovljena je nakon dugih 65 godina, a prvo javno predstavljanje biti će upravo na ovom sajmu)

Na manifestaciji će biti upriličeni Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije. Također, nastavit će se dobra praksa promocije znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta s ciljem predstavljanja domaćih kvalitetnih proizvoda.

Priprema se i niz edukativnih predavanja, okruglih stolova, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.

Sajam će se održavati u organizaciji turističke agencije Dubrovnik Sun, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Dubrovačke razvojne agencije, HGK-ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e te Dubrovačkog centra za poduzetništvo.

Detaljnije informacije možete dobiti putem e-maila: mediteranski.sajam.du@gmail.com, tel. (020) 436-233 ili mob. 098/ 285-355, gdin. Vedran Kraljević.

U prilogu članka, u PDF obliku, možete preuzeti prijavnicu.

Više informacija možete saznati na: www.mediteranski-sajam.com

Photo: dalmacijanews.com


Dokumenti


Tagovi

Mediteranski sajam Dubrovnik Eko proizvodi Trapist Veljko Barbijeri Izvorno hrvatsko Hrvatska kvaliteta


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.