Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinovo ulje
  • 10.12.2013. 10:00

Maslinovo ulje dubrovačkog kraja

Prezentacija na temu Maslinovo ulje dubrovačkog kraja zamišljena je kao svojevrsna promocija maslinarske proizvodnje hrvatskog juga

  • 350
  • 29
  • 0

Prezentacija na temu Maslinovo ulje dubrovačkog kraja održat će se 1. veljače 2014. godine na dubrovačkoj Luži s početkom u 10 sati.

Osmišljena je kao predstavljanje proizvoda uljara i maslinara Dubrovačko-neretvanske županije.

Prezentacija će se odvijati u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika u cilju daljnjeg razvoja i napretka maslinarske proizvodnje hrvatskog juga.

Unapređenje maslinarstva namjerava se provesti kroz projekte razvoja infrastrukture neophodne za trženje ulja te razne promocijske aktivnosti.

Osobito je važno podizanje maslinarske proizvodnje na višu, profesionalniju razinu i to prvenstveno zbog sve zahtjevnijeg tržišta maslinovih ulja gledajući sa aspekta pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Prezentacija je zamišljena kao svojevrsna edukacija maslinara i potrošača, ali i promocija vrhunskih ulja koje nam hrvatski jug daje zahvaljujući prirodnim uvjetima i vrijednim rukama maslinara.

Više informacija možete saznati na: www.tzdubrovnik.hr

Photo: punmiris.com


Povezana biljna vrsta

Maslina

Maslina

Sinonim: - | Engleski naziv: Olive | Latinski naziv: Olea europea L.

Maslina je zimzelena biljka koja može dostići visinu 3 – 13 m. Najveći svjetski proizvođač maslina je Španjolska, a slijedi ju Italija. Jedno stablo masline može dati 15 – 40 kg... Više [+]

Tagovi

Maslinarstvo Maslinovo ulje Dubrovnik Luža Maslina Hrvatski jug