Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinarstvo
  • 22.08.2013.

Mala škola kušanja maslinovog ulja

Zadružni saveza Dalmacije organizira Malu školu kušanja maslinovog ulja

Foto: RGBStock.com
  • 513
  • 45
  • 0

Kako prepoznati ekstra djevičansko maslinovo ulje? Kako ono djeluje na naš organizam? Koja je razlika u odnosu na druga biljna ulja? Kako ga koristiti u kuhinji? Zašto su maslinova ulja gorka? Ukoliko želite naučiti prepoznati izvaredno maslinovo ulje ili iskusiti razlikovnosti maslinovog ulja pridružite nam se u Maloj školi kušanja maslinovog ulja na 21. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu koja će se održati u poslijepodnevnim satima u subotu 7. rujna u maloj sajamskoj dvorani paviljona 1!

Prezentatori će biti Sandra Petričević i Miranda Žitko Vulić iz Zadružnog saveza Dalmacije. Mala škola kušanja maslinovog ulja upoznaje vas s procesom nastajanja maslinovog ulja, utjecajima koji narušavaju prirodni sok masline, vrstama maslina i regijama njihovog uzgoja, različitostima ulja po sastavu i zdrastvenim aspektima, te njihovim korištenjem u pripremi namirnica. Testirajte svoje okuse i mirise, kušajte razne vrste ulja, naučite ih razlikovati...

Novo doba procesuirane hrane donosi veliki stres i udarac na zdravlje nas i naše djece. Kvaliteta je ključni čimbenik u podizanju povjerenja potrošača i povećanju potrošnje maslinovog ulja. Cilj naše Male škole jest interaktivno upoznavanje s okusima i mirisima prirodnih antioksidansa u blagodatima domaće hrane. Vrijeme je da se upoznamo s maslinovim uljem, kao zelenim tekućim zlatom koje je održalo dugovječnost naših predaka, najavljuje prezentaciju Miranda Žitko Vulić, voditeljica projekata Zadružnog saveza Hrvatske.

Dodajmo najavi jedne od rijetkih prezentacija u kontinantalnoj Hrvatskoj još nekoliko činjenica. Ekstra djevičansko maslinovo ulje voćni je sok ploda masline i kao takvo u svojoj duši sadrži sve prirodne komponente koje su stoljećima dio mediteranske prehrane. Bogati nutritivni potencijal maslinovih ulja dopunjavan je sitnom plavom ribom te mediteranskim voćem i povrćem, među njima i prirodnim desertom - smokvom. Maslinovo ulje pokazalo se kao dominatna komponenta u dugovječnosti i vitalnosti ljudi koji su živjeli u mediteranskom krševitom i oskudnom kraju.

Bjelovarski sajam d.o.o.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Maslinarstvo Maslinovo ulje Bjelovarski sajam


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]