Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPA program suradnje Srbija-Hrvatska
  • 15.01.2017. 19:00

Konferencija "ForestFlow" u Novom Sadu

Konferencija "ForestFlow" bit će održana u Novom Sadu od 17. do 19. siječnja ove godine. Cilj je pronalaženje rješenja za brži oporavak pograničnih područja, koja su pogođena poplavnim valom 2014. godine. U RH je to Vukovarsko-srijemska županija.

Foto: JP Vojvodinašume
  • 1.332
  • 132
  • 0

JP "Vojvodinašume" u okviru IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2007-2013 sudjeluje u projektu "Flood protection infrastructure restoration and development of cross-border system for protecting people and natural assets from floods" (ForestFlow) - koji će biti realiziran u 2017. i 2018. godini.

Konferencija 17-19. siječnja u hotelu Novi Sad

Konferencija projekta bit će održana u hotelu "Novi Sad", od 17. do 19. siječnja ove godine. Novosadska konferencija je prilika za predstavljanje mogućih načina na kojima će projekt doprinijeti oporavku nakon poplavnog vala 2014. godine koja je pogodila Sremski okrug u Srbiji i Vukovarsko-srijemsku županiju u Hrvatskoj.

U okviru projektom planiranih aktivnosti radit će se na obnovi objekata oštećenih u poplavama, osiguravanju i razvijanju efikasnijih sustava s ciljem sprečavanja poplava u pograničnom sektoru šumskog bazena Spačva-Bosut i pristupnih puteva u slučaju izvanrednih situacija.

Obnavljanje populacije divljači

Značajan segment projekta, prema riječima organizatora, je i obnavljanje populacije jelenske divljači koja je nastradala za vrijeme poplava. U planu je također i izgradnja propratnog sadržaja (hranilišta, pojilišta) za ponovno uvođenje divljači u područje pogođeno poplavama.

Sudionici konferencije su predstavnici partnerskih institucija iz Srbije i Hrvatske. Ispunjenje ciljeva projekta je predviđeno kroz suradnju JP "Vojvodinašume" i Hrvatskih šuma, Uprave šuma Podružnice Vinkovci, uz podršku drugih sudionika - JVP "Vode Vojvodine", Hrvatskih voda, Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada i Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba.

Foto: JP Vojvodinašume


Tagovi

Poplave IPA projekt


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Osobito je zainteresiran za teme i zbivanja u agraru, a zamjenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]