Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 27.07.2015. 09:00

Klaster na svjetskoj izložbi Milan Expo 2015.!

Klaster menadžer sudjelovao na Milan EXPO 2015., čija je glavna tematika problem prehrane stanovništva na Zemlji.

  • 179
  • 12
  • 0

Od 11. - 13.06.2015. klaster menadžer Klastera poljomehanizacije boravio je u Milanu u Italiji na svjetskoj izložbi Milan EXPO 2015. Ova izložba održava se pod nazivom "Hranjenje planeta-energija za život" (Feeding the Planet, Energy for Life).

Moto ove svjetske izložbe, na kojoj sudjeluje velika većina zemalja svijeta, točnije 147 zemalja, odnosi se na problem prehrane stanovništva na Zemlji te kako učinkovito i u skladu s prirodom i obnovljivim izvorima energije proizvoditi hranu. Nažalost, među malobrojnim zemljama koje ne nastupaju na ovoj svjetskoj manifestaciji nalazi se i RH, što je zaista velika šteta jer je to bila velika prilika za promociju RH, a procjenjuje se da će izložbu posjetiti preko 6 milijuna posjetitelja u periodu od 01.05. - 31.10.2015. kada se izložba održava.

U sklopu izložbe, a na poziv Enterprise Europe Network, Baden-Württemberg, Steinbeis-Europa-Zentrum, der Steinbeis Innovation gGmbH, organiziran je i matchmaking pod nazivom EU-CELAC Cluster Matchmaking Event Milan na kojem je sudjelovalo preko 250 sudionika. Klaster poljomehanizacije obavio je na desetak poslovnih razgovora na kojima je predstavio poslovne mogućnosti Klastera poljomehanizacije, a između poslovnih razgovora sa tvrtkama i klasterima iz EU to je bila i prigoda za susrete s tvrtkama i klasterima iz regije CELAC (The Community of Latin American and Caribbean States).

Ispod članka pogledajte par fotografija sa izložbe!


Fotoprilog


Tagovi

Milan Expo Klaster poljomehanizacije Željko Erkapić CELAC Proizvodnja hrane Problem prehrane stanovništva Zemlja Milano Italija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]