Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brandiranje agroproizvoda
  • 25.11.2015. 13:15

Kako brandirati poljoprivredne proizvode?

Na Poslovnom uzletu grada Čakovca 3. prosinca imat ćete priliku poslušati besplatno predavanje na temu Brandiranjem OPG prestaje biti samo jedan od mnogih i postaje jedinstven koje će održati Tomislav Ceronja, direktor kreativne agencije HYPE.

  • 124
  • 6
  • 0

Zamislite da kupujete bilo koji proizvod i da nijedan od njih nije brandiran, kako biste odlučili koji biste kupili? Mercedes i Yugo bili bi samo automobili, Pepsi i Coca-Cola bili bi samo sokovi, i teško bi vas itko uvjerio da agentu osiguranja potpišete policu, dok niste odmjerili možete li mu vjerovati, a to činite upravo koristeći se saznanjima koje obuhvaća brand.

Na Poslovnom uzletu grada Čakovca 3. prosinca imat ćete priliku poslušati besplatno predavanje na temu Brandiranjem OPG prestaje biti samo jedan od mnogih i postaje jedinstven koje će održati Tomislav Ceronja, direktor kreativne agencije HYPE.

Prijavite se on-line!

Iako su predavanja besplatna, nužno je napraviti on-line prijavu!

Iako su predavanja besplatna, nužno je napraviti on-line prijavu, a popis svih predavanja možete vidjeti u prilogu ispod teksta.

Poduzetnici su najčešće većinu vremena zauzeti svojim poslom, pa se strategijom branda bave u hodu između svakodnevnih obveza, osim ako nisu marketinški stručnjaci ili su za marketing angažirali agenciju. U takvim se slučajevima često potroši više vremena i novca, a rezultat najčešće ne bude zadovoljavajuć. "Brandiranje je proces, baš kao i uzgoj vinove loze ili malina i zahtijeva podjednaku pažnju, konzistentnost, stručnost pa i novac", komentira Tomislav Ceronja.

Ceronja također kaže kako se brendiranju poljoprivrednih proizvoda pristupa jednako kao i brandiranju drugih proizvoda. Time se uzima u obzir koncept poslovanja, konkurentske prednosti proizvoda, ciljano tržište, kupce/potrošače, famoznih 4P (Product, Place, Price, Promotion) i ostale.

Gotovi recept za brand

Kako god, ne postoji poseban studij marketinga poljoprivrednih proizvoda, tako nema ni posebnog recepta za brendiranje poljoprivrednih proizvoda. No, važno je spomenute parametre o svom proizvodu dobro poznavati i što jasnije postaviti ciljeve. "Iz toga onda proizlazi i dobar branding", poručuje Ceronja.

Savjetuje kako svakako treba izbjegavati impulsne odluke tipa: "Konkurent je napravio plakate, pa ću i ja", te kako nije dobro razmišljati da će se postići bolji uspjeh ako u samo jedan oblik promocije uloži više novca. Ono što je važno jest razmišljati u okvirima vlastitih ciljeva i sukladno tim ciljevima optimalno koristiti raspoloživa sredstva.

"Poduzetnicima ću prezentirati zašto je brandiranje važno i kako postaviti stvari prilikom odlučivanja o ulaganjima u marketing. Ne treba očekivati da će nakon mojeg predavanja biti marketinški stručnjaci koji će sve moći sami, niti će dobiti gotov recept za svoj brand, ali će dobiti korisne savjete kako iz svoje pozicije učiniti najviše i od toga imati rezultat", zaključio je Ceronja.


Dokumenti


Tagovi

Brandiranje agroproizvoda Tomislav Ceronja OPG Poljoprivredni proizvod


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]