Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lokalne akcijske grupe
  • 26.06.2015. 17:15

Jakovina otvara LAG Summer Festival

U Hrvatskoj trenutačno djeluje 61 Lokalna akcijska grupa (LAG). Funkcioniraju po principu neprofitnih udruga, a glavni zadatak im je razvoj ruralnoga područja na kojem djeluju, kao i povlačenje novca iz fondova Europske unije i onih nacionalnih.

  • 184
  • 34
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvarit će u petak 26. lipnja 2015. godine u 21:00 sat, u hotelu Carpymore u Biogradu na Moru, Kralja Tvrtka 10, 3. LAG Summer Festival.

Festival se održava u organizaciji Lokalne akcijske grupe Laura te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i trajat će do 28. lipnja 2015. Tom prigodom u Biograd na Moru doći će predstavnici jedinica lokalnih samouprava i turističkih zajednica, malih i srednjih poduzeća, obrtnici te članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji će svoje proizvode i usluge izložiti posjetiteljima, kojih će, kako se procjenjuje biti oko 15 tisuća. Na festivalu će se predstaviti 53 LAG-a iz sedam država i to Hrvatske, Poljske, Češke, Bugarske, Slovenije, Latvije te Bosne i Hercegovine, s oko 500 sudionika i 200 izlagača, koji će svoje ruralne proizvode predstaviti na biogradskoj rivi.

LAG Laura djeluje na području Zadarske županije i pokriva područje gradova Benkovca i Biograda na Moru te općina Bibinje, Galovac, Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Pašman, Polača, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja, Stankovci i Tkon,

U subotu 27. lipnja, predstavnici Ministarstva poljoprivrede održat će i predavanja o provedbi Mjere 202, unutar IPARD programa, zatim o izradi lokalne razvojne strategije LAG-ova za razdoblje od 2014. do 2020. te o uspostavi Lokalnih akcijskih grupa u Hrvatskoj.

Program festivala možete pogledati ovdje.


Tagovi

Tihomir Jakovina LAG Summer Festival Hotel Carpymore Biograd na Moru LAG Laura Zadarska županija Benkovac Ministarstvo poljoprivrede Hrvatska Poljska Češka Bugarska Slovenija Latvija Bosna i Hercegovina Ruralni proizvodi Mjera 202 IPARD


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]