Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tradicionalna manifestacija
  • 05.10.2015. 18:45

Izbor za najuzorniju seosku ženu seli se u Veliku!

Svi su s radošću očekivali da se izbor priredi u Đurićima, malom selu na tromeđi Hrvatske, BiH i Srbije. No kako nije moguće organizirati primjeren smještaj za sve one koji su ga zatražili, a s obzirom na sve veći broj izbjeglica, izbor je jednostavno morao biti premješten.

  • 152
  • 10
  • 0

Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji se trebao održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji, točnije u selu Đurići, općina Drenovci, promijenit će mjesto održavanja. Zbog aktualne situacije sa izbjeglicama na tom području, odluka je donesena, u veoma kratkom vremenu, da se izbor za najuzorniju seosku ženu održi u Požeško-slavonskoj županiji, u općini Velika koja se iz godine u godinu dokazuje u sve boljoj organizaciji raznih manifestacija.

Mještani Đurića iščekivali manifestaciju

Ivana Jurić iz Đurića, u istočnom dijelu županjske Posavine, svestrana 33-godišnja komercijalistica, majka petero djece, najuzornija je hrvatska seoska žena za 2014. godinu. Dosadašnja praksa je bila da održavanje izbora za najuzorniju seosku ženu bude u mjestu iz kojeg dolazi pobjednica. Mještani Đurića priznaju da su to nestrpljivo iščekivali i nisu skrivali ponos što će njihovo malo selo napokon biti u središtu događanja.

Požeško-slavonska županija preuzet će organizaciju

Za očekivati je da će se odazvati veliki broj gostiju koji će doći popratiti ovu manifestaciju koja će vratiti sjećanja onim starijim generacijama na dane iz njihove ne tako davne prošlosti. Izbor se održava Svjetskog dana seoske žene. Na izboru za najuzorniju seosku ženu u Velikoj, 10. listopada, predstavit će se 23 kandidatkinje iz 12 županija.


Tagovi

Izbor za najuzorniju seosku ženu Tradicionalna manifestacija Đurići Drenovci Velika Izbjeglice


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!