Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoska žena
  • 05.03.2015. 08:55

Izbor najuzornije seoske žene iz Požeško-slavonske županije

U tijeku je Poziv za izbor najuzornije hrvatske seoske žene s područja Požeško-slavonske županije.

  • 164
  • 9
  • 0

U tijeku je Poziv za izbor najuzornije hrvatske seoske žene s područja Požeško-slavonske županije. Ovogodišnji izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu održati će se u Općini Drenovci, Vukovarsko- srijemska županija, u mjestu odakle je prošlogodišnja pobjednica. Predstavnica Požeško-slavonske županije u 2014. godini bila je Manda Štimac koja je osvojila lentu kao druga pratilja natjecanja za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Izborom najuzornije seoske žene želi se pripomoć promociji i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji, kulturne baštine, ali i želji za uključivanjem Hrvatske u međunarodni izbor povodom Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada u Švicarskoj.

Najuzornija hrvatska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička dijela, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

U slučaju da se prijave do tri seoske žene iz Požeško-slavonske županije, neće se održati županijski izbor nego će županijske predstavnice sudjelovati direktno na izboru u Općini Drenovci. Prijaviti se može sama žena, ali ju može prijaviti i netko drugi uz njezinu suglasnost.

Prijava za izbor mora sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, obrazovanje (zanimanje i stručna sprema) i kratak životopis.

  • Prijave poslati do 15. travnja 2015. Upravnom odjelu za gospodarstvo, Županijska 7, Požega ili na e-mail: elvira.mirkovic@pszupanija.hr

Dokumenti


Tagovi

Manda Štimac Seoska žena Obitelj Tradicija Kulturna baština Požeško-slavonska županija Drenovci


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]