Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IAAS
  • 27.12.2016. 16:30

Hrvatska domaćin skupa studenata agronomije EU

Skup europskih članica IAAS udruge (European Directors Meeting, EDM) godišnji je događaj voditelja svih europskih članica međunarodnog udruženja studenata agronomije i srodnih znanosti, a održava se od 29.12.2016. do 4.1.2017.

Foto: Vjekoslav Hudolin
  • 2.944
  • 425
  • 0

IAAS Hrvatska je udruga studenata agronomije i srodnih znanosti kojoj je cilj poticanje međunarodnih i znanstvenih interesa, povećanje stupnja razumijevanja između studenata iz cijeloga svijeta te poticanje razmjena ideja na svim poljima poljoprivredne teorije i prakse.

Osnovna zadaća IAAS-a je razmjena studentskih praksi na međunarodnoj razini, organizacija različitih projekata, strukovnih seminara i međunarodnih skupova. Udruga je neprofitabilna, nevladina i nezavisna od bilo kojeg međunarodnog tijela. Svih 27 članova udruge radi volonterski. IAAS Hrvatska trenutno djeluje kao jedina udruga studenata agronomije s međunarodnim karakterom.

Od 1993. godine, organizirali su preko 30 međunarodnih okupljanja.

Godišnji događaj voditelja svih EU članica udruženja studenata

Skup europskih članica IAAS udruge (European Directors Meeting, EDM) godišnji je događaj voditelja svih europskih članica međunarodnog udruženja studenata agronomije i srodnih znanosti, a održava se od 29.12.2016. do 4.1.2017. na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom prošlogodišnjeg EDM događaja, održanog u Grčkoj, IAAS Hrvatska je svojim dosadašnjim postignućima na međunarodnoj razini konkurirala svim prijavljenim europskim članicama IAAS-a. Temeljem prethodno navedenog, Hrvatska je izabrana kao domaćin EDM-a 2016. Ovaj događaj će okupiti voditelje IAAS nacionalnih odbora diljem Europe koji aktivno rade na razvoju plana i programa budućih međunarodnih događaja i projekata. Nadalje, ovaj skup je prilika za poboljšanje suradnje svjetskog IAAS predsjedništva te regionalnih voditelja i članova.

Kako je EDM događaj međunarodnog karaktera, ovo je prilika u kojoj studenti iz europskih država mogu steći znanja i iskustva iz područja poljoprivrede i biotehnoloških znanosti kroz niz različitih radionica i softskill treninga.

Žene u poljoprivredi i Food waste

Stručni sadržaj ovog događaja će se odnositi na trenutna pitanja poljoprivrede. Teme projekta su "Žene u poljoprivredi" i "Food waste" gdje će svi sudionici sudjelovati u predavanjima I radionicama na tematiku.

Između ostalih aktivnosti, na ovom događaju velika važnost pridaje se "Trade Fair" večeri u kojoj gostujuće nacije predstavljaju svoje autohtone proizvode, poznate i najbolje brandove iz svojih zemalja. U privitku možete pronaći i program događanja.

Foto: Vjekoslav Hudolin


Dokumenti


Tagovi

IAAS EDM


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]