Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba hrane i pića
  • 17.12.2013. 16:45

Histria 2014.

Od 6. do 8. veljače 2014. u Puli, na izložbi Histria 2014., okupit će se hrvatski proizvođači hrane i pića, kako bi predstavili svoje proizvode i približili ih tržištu

  • 580
  • 58
  • 0

U organizaciji HGK - Županijske komore Pula održat će se 21. izložba hrane i pića, pod nazivom Histria 2014.

Od 6. do 8. veljače 2014. u Puli, na lokaciji Doma hrvatskih branitelja u Leharovoj 1, okupit će se hrvatski proizvođači hrane i pića, kako bi predstavili svoje proizvode i približili ih tržištu.

Projekt Histria pokrenula je ŽK Pula 1994. godine u cilju prepoznavanja kreativnosti i inovativnosti malih proizvođača, koji vrlo često imaju ograničene mogućnosti nastupa na sajmovima.

Tokom godina izložba je postala mjesto tradicionalnog okupljanja izlagača iz cijele Hrvatske. Cilj joj je povezivanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača sa sektorom turizma i trgovine.

Na izložbi se predstavljaju tvrtke, obrti i poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, ambalaže, tekstila za ugostiteljstvo, kao i subjekti koji se bave turističkom djelatnošću (restorani, hoteli, agroturizmi), nosioci oznaka Eko proizvod, Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko i Otočni proizvod.

Drugog dana izložbe, 7. veljače 2014., održat će se tzv. Poslovni klub, kojem je cilj umrežavanje proizvođača i kupaca, kako domaćih tako i stranih. Sastavni dio događaja također su prezentacije i brojna stručna predavanja namijenjena izlagačima, kao i posjetiteljima.

Posebna pozornost na izložbi posvetit će se novim proizvodima. Kriterij za ovu kategoriju je prvo predstavljanje proizvoda na Histriji, stavljanje proizvoda u prodaju po prvi puta te prisutnost proizvoda na tržištu ne dulje od godinu dana.

Tim proizvođačima osigurat će se 1m2 besplatnog izlagačkog prostora, medijska pozornost, kao i dodjela posebnih priznanja.

Koji proizvodi će biti predstavljeni u kategoriji Novi proizvod na Histriji 2014?

Pčelarstvo Veber predstavit će svoju Medelu - namaz od meda s bijelom čokoladom i prženim lješnjacima, pogodan za mazanje na kruh i punjenje palačinki, namjenjen djeci, osobito onoj koja ne vole med. Proizvod ima velik udio meda, a prevladava okus bijele čokolade.

OPG Đurković na sajmu će nastupiti sa svojim Kozjim sirom sa rumom i narančom, dok će OPG Matić prezentirati Voćnu kobasicu, slatki proizvod od smjese mljevenih smokava, badema, meda i limuna. OPG Sokić posjetiteljima će ponuditi svoju mješavinu domaće crvene rog paprike i vrganja, interesantnog naziva Ajvarganj.

Jedna od popularnijih stvari na izložbi definitivno će biti Pašteta od medvjeda, tvrtke Vendicija Jelen, koja se bavi proizvodnjom mesnih prerađevina od divljači.

Mali je to dio bogate ponude u kategoriji novih proizoda koja će definitivno plijeniti pozornost domaćih i stranih posjetitelja na sljedećoj Histriji.

Rok za prijavu za sve zainteresirane izlagače je do 21. siječnja 2014. godine.

Više informacija možete saznati na: www.histria.hgk.hr.

Photo: histria.hgk.hr


Tagovi

Histria Izložba hrane i pića Pula Medela Ajvarganj Izvorno hrvatsko Otočni proizvod


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.