Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralna žena
  • 30.07.2015. 13:20

Festival žena iz ruralnih područja KKŽ!

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održava se 24. listopada 2015.

  • 213
  • 15
  • 0

Projekt Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije obuhvaća terensko animiranje žena, koje žive i rade u ruralnom području Koprivničko-križevačke županije (sela, prigradska naselja i gradovi).

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održava se 24. listopada 2015. u Goli.

Cilj projekta je umrežavanje žena radi unapređivanja položaja žene u ruralnom prostoru, razmjene iskustava, znanja i vještina te afirmacije žena u cilju podizanja kvalitete življenja u ruralnim područjima, očuvanje obitelji i kulturne baštine, održavanja, stvaranja i promicanja vrijednosti života i rada na selu.

Sudjeluju i poljoprivrednice i domaćice

Dosadašnja iskustva govore u prilog zadovoljstvu žena, koje su sudjelovale uz doživljaj posebnog iskustva uz druženja, poslovne kontakte i stvaranje prijateljskih veza.

Sudjelovati mogu sve žene, koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom i stočarstvom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu ili obrt. Želimo uključiti što veći broj žena i pokazati različitost života današnje žene u ruralnim područjima. Bitna je njihova svestranost i kreativnost s posebnim naglaskom na njegovanje tradicije, kulturne baštine, izričaja i običaja Podravine i Prigorja. Važno je da žele sudjelovati na Festivalu te iskoristiti priliku za pojedinačnu prezentaciju, a to su ujedno i najvažniji kriteriji.

Završna priredba

Žene se mogu prijaviti telefonskim pozivom organizatorici Verici Rupčić na broj 091-7394-021, koja će im dati detaljne upute. Nakon prijave, povjerenstvo obilazi svaku kandidatkinju u dogovoru prema vremenu kada to njoj odgovara. Bez ikakvih obaveza za dodatne pripreme, na njezinom obiteljskom gospodarstvu u opuštenom razgovoru utvrđuju se elementi za ocjenjivanje prema postojećim kriterijima te se obavi fotografiranje u okruženju koje sama žena izabere, a čiji materijali prate pojedinačno predstavljanje na samom Festivalu. Nakon toga se priprema završna priredba Festivala žena iz ruralnih područja KKŽ, koja će se ove godine održati u listopadu u Goli.

Izložbeni štandovi puno etno predmeta

Na samoj priredbi Festivala, kandidatkinje u narodnim nošnjama uređuju izložbene štandove gdje izlažu svoje proizvode: domaću hranu, kolače i piće (manje količine) te svoje uratke i ručne radove, kao i različite etno predmete. Uz puno mašte i ideja, svaka kandidatkinja može prikazati priču, kojom pokazuje svoj rad, svakodnevni mar i različitu kreativnost te očuvanje tradicije.

Pozivamo žene da se kandidiraju i aktivno uključe u ovaj projekt, koji potiče žene iz ruralnih područja da postanu svjesne svojih kvaliteta te da ih prikažu svekolikoj javnosti jer je to i jedinstvena prilika gdje osobno mogu pokazati svoju marljivost, svestranost i kreativnost, kojom prilikom prezentiraju i svoju obitelj i kraj u kojem žive. U proračunu županije su osigurana financijska sredstva za pokriće dijela troškova.


Tagovi

Festival žena KKŽ Koprivničko-križevačka županija Očuvanje obitelji Kreativnost Verica Rupčić Ruralne žene Umrežavanje žena Gola


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]