Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival trešanja
  • 23.05.2016. 12:30

Festival trešanja - Osječke trešnje 2016

Međunarodni festival trešanja Osječke trešnje 2016 održat će se 12. i 13. lipnja 2016. godine.

Foto: Zlatko Pavošević
  • 599
  • 53
  • 0

U sklopu projekta Osijek - hrvatski i srednjoeuropski grad kulture, Srednjoeuropska Akcija, udruga za kulturnu, gospodarsku, znanstvenu i ekološku suradnju zemalja Srednje Europe od 12. do 13. lipnja 2016. organizira prvi Međunarodni festival trešanja Osječke trešnje 2016 koji će se održati u osječkoj Tvrđi. Kulturna je to i gospodarska manifestaciju koja vuče svoje tradicijsko korijenje još iz doba Austrougarske monarhije i Jugoslavenske kraljevine.

Na katolički blagdan Svetog Antuna - Antunovo, svake godine mnoštvo vjernika je pohodilo franjevačku crkvu svetog Križa u Kohlhoferovoj ulici (današnjoj Franjevačkoj ulici) u osječkoj Tvrđi. Tom prigodom dolazili su i seljaci iz okolice Osijeka te su tijekom tog cijelog dana na svojim kolima, na zadovoljstvo osječkog puka i veliku radost djece, prodavali trešnje, kaže Damir Milić, predsjednik organizacijskog odbora festivala.

Festival trešanja, osim našeg domaćeg osječkog i hrvatskog obilježja, imat će i međunarodni karakter.

Program započinje 12.06.2016. u 9:30 otvaranjem festivala, nakon čega slijede predavanja o izboru sorti, utjecaju gustoće sadnje na proizvodne osobine trešanja. U 11:30 održat će se okrugli stol proizvođača trešanja iz Hrvatske i inozemstva. U 18:30 u Galeriji likovnih umjetnosti održat će se bogata izložba fotografija i tekstova.

Na samo Antunovo, 13.06.2016., od 8 do 20 sati u Tvrđi će se održati sajam trešanja, a u 18 sati će se rezati velika festivalska torta od trešanja.

Foto: Zlatko Pavošević


Tagovi

Festival trešanja Osijek Tvrđa Trešnje Sajam


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]