Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 14.07.2015. 09:20

Festival soli u Ninu!

Četvrti festival soli, jedinstveni takav događaj u ovom dijelu Europe, održat će se na jednoj od najvećih turističkih atrakcija grada Nina - poljanama Solane Nin, u četvrtak, 6. kolovoza 2015.

  • 290
  • 15
  • 0

Jedinstveni Festival soli održava se i po četvrti put u solani Nin, jednoj od rijetkih europskih solana u kojoj se sol još uvijek proizvodi na tradicionalan način primjenom ručnog branja i pakiranja.

Zanimljivost festivala se odražava u natjecanjima, pripremi antičkih i drugih jela, zabavnom programu, a sol je glavni sastojak oko kojeg se vežu događanja. Posjetitelji tako mogu otkriti kako se sol koristi u službi ljepote i njege kože te pravilne primjene u kuhinji i dobro se zabaviti.

Blagodati soli

Očuvanje tradicije ručnog branja soli u kraljevskom gradu Ninu na poljima soli postoji već 1.500 godina. Ovog se ljeta tradicija nastavlja u obliku četvrtog Festivala soli koji će se održati 6. kolovoza 2015. u Solani Nin. Raznovrsnim i bogatim programom Solana Nin dočarat će igranjem i učenjem sve blagodati soli te njezinu primjenu u kuhinji. U jutarnjim i popodnevnim satima za sve posjetitelje namijenjene su razne edukacije na poučnoj stazi soli na kojima će posjetitelji saznati sve pojedinosti kako nastaje sol i kako dolazi do kuhinjskih stolova.

U igrama sa soli uživat će starija i mlađa populacija, svatko na svoj način, a oni koji žele ostaviti svoj utisak u solani bit će u mogućnosti ručno zapakirati vlastiti proizvod kao što je običaj i dugogodišnja tradicija Solane. Za degustaciju bit će izložene delikatese Solane Nin u obliku krekera, paprenjaka i čokolade s cvijetom soli, Ninskog šokola i druge.


Tagovi

Ninska solana Festival soli Aromaterpaija Nutricionizam Rimska gozba Tradicija Pakiranje soli Njega kože Kuhinja Gastro manifestacija Jela


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!