Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 22.04.2014. 14:00

Festival samoniklog bilja Kršan 2014.

Posjetitelje Festivala samoniklog bilja u Kršanu, 26. i 27. travnja 2014., očekuje bogat festivalski program

  • 316
  • 39
  • 0

Jubilarni 5. Festival samoniklog bilja održavat će se 26. i 27. travnja 2014. u vremenu od 11 do 19 sati, na SRC Pristav u Kršanu. Budući da Kršan ima gore, more i Čepićko polje, u Istri, a i šire, nema pogodnije općine za ovakvu priredbu. Posjetitelje i ove godine očekuje šator prepun izlagača koji će nuditi svakojake biljne pripravke, čajeve, med, rakije, biljnu kozmetiku, kao i brojne druge proizvode.

Dvodnevni program sastojat će se od predavanja, izložbe pripravaka i gastronomske ponude na bazi samoniklog bilja, radionice pokaznog branja, škole preživljavanja u prirodi i radionice primjene aromatičnih ulja. Najveći interes posjetitelji pokazuju za radionicu branja koju će, i ove godine, voditi Franko Zgrablić, travar iz Sv. Petra u Šumi. Kroz ovu radionicu tokom godina prošlo je oko 500 znatiželjnika od kojih se neki vraćaju svake godine ne bi li i oni s biljkama bili na "ti", baš poput Zgrablića.

Gastro dijelom događanja carovat će sve namirnice koje možemo ubrati na našim livadama, a pripremat će ih vrhunski majstori kuhinje. Posebno atraktivan je "šumski kuhar" koji će na svom biciklu sa pokretnim smoothie barom spravljati ukusne napitke od samoniklog bilja i voća.

Na pitanja poput onoga kako si pomoći u prirodi ukoliko nas ugrize zmija i brojna druga odgovarat će dr. Lorena Brnjac, licencirani predavač prve pomoći HCK. Mini herbarij - radionica za djecu, uz provjeru njihovog znanja u okviru Eko kviza, zabavit će i one najmlađe. Iznenađenje ovogodišnjeg Festivala je Piknik na travi. U istom vremenskom terminu, od 10 do 17 sati, po 10-ti put održat će se i mini sajam cvijeća na igralištu područne škole u Vozilićima.


Tagovi

Festival Samoniklo bilje Kršan Lorena Brnjac Franko Zgrablić SRC Pristav Mini herbarij


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]