Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skrad 2014
  • 16.07.2014. 09:45

Festival malina u Skradu

U Skradu će se 19. srpnja ove godine, održati šesti Festival malina koji će posjetiteljima ponuditi brojne sadržaje, od prodajnog sajma malina i proizvoda od malina do natjecanja u kuhanju gulaša uz bogat kulturno-zabavni program

Foto: freedigitalphotos.net
  • 206
  • 14
  • 0

U organizaciji Turističke zajednice Općine Skrad i udruge Borovica, 19. srpnja 2014. godine u Skradu će se održati već tradicionalna, šesta po redu gastronomska fešta "Festival malina". Program festivala počinje u 11 sati, a kraj je druženja planiran za 18 sati. Cilj manifestacije je promocija skradskog kraja te baštine koju njeguju lokalna kulturno-umjetnička društva.

Posjetitelje na Festivalu očekuje prodajni sajam svježih malina i drugog bobičastog voća te od njih spravljenih domaćih proizvoda poput džemova, sokova, likera i vina, kao i suvenira i drugih autohtonih proizvoda Gorskog kotara. Bit će tu i dječja likovna radionica, radionica izrade prirodnih sapuna, a organizirat će se i natjecanje u pripremanju gulaša u kotliću. U 16 sati posjetitelje očekuje 40 metarska štrudla od malina, a u 17 sati proglasit će se pobjednici najljepšeg dječjeg crteža, najljepše uređenog štanda, najboljeg proizvoda te najbolje pripremljenog gulaša.

Za prva tri mjesta u pripremi gulaša osigurane su vrijedne novčane nagrade, do petog mjesta utješne i praktične nagrade, dok će ostale ekipe primiti zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju.

Propozicije za natjecanje u pripremi gulaša

Prijave ekipa za natjecanje u pripremi gulaša zaključit će se u 12 sati, 19. srpnja 2014., a natjecanje počinje u 13 sati. Ekipama je dozvoljeno sa sobom ponijeti već prethodno isjeckani luk i druge sastojke, ali priprema jela mora započeti na samom festivalu. Potrebno je donijeti svu opremu za pripremanje jela, a obzirom da se festival odvija u centru mjesta, nije dozvoljeno ložiti vatru pa su ekipe dužne osigurati plinsko ili drugo kuhalo. Ekipa za natjecanje osigurava sve sastojke i začine za pripremu jela na bazi 1 kg junećeg mesa. Za pripremu gulaša predviđena su tri sata, a komisija će tijekom kuhanja, u nekoliko navrata obilaziti natjecatelje.

Sve informacije, najave grupa te prijave za natjecanje u pripremi gulaša mogu se saznati u Turističkom uredu Skrada, Goranska bb, Skrad, telefonskim putem: 051/810-316 te e-mailom: tzo.skrad@ri.t-com.hr.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Festival malina Općina Skrad Udruga Borovnica TZ Skrad Fešta Prodajni sajam Autohtoni proizvodi Natjecanje u pripremanju gulaša Gorski kotar Prijave za natecanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić