Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Društvo agronoma Osijek
  • 08.12.2016. 09:00

Društvo agronoma Osijek podupire struku

Nedavno je održana godišnja skupština Društva agronoma Osijek (DAO), na kojoj su iznešeni godišnji rezultati najvećeg i najatraktivnijeg Društva agronoma u Hrvatskoj.

  • 2.276
  • 238
  • 0

U studenom je u dvorani Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka održana godišnja skupština Društva agronoma Osijek (DAO) na kojoj su izneseni godišnji rezultati najvećeg i najatraktivnijeg Društva agronoma u Hrvatskoj.

"Društvo se ponosi, i po tome se razlikuje od ostalih, što dugi niz desetljeća organiziraju tradicionalne agronomske zabave", priča predsjednik DAO, Romeo Jukić koji je predstavio i znamenite planove za DAO iduću godinu. Članovi, tvrdi on, nastavljaju aktivno raditi na uspostavljanju Agronomske komore, apliciraju na europske projekte i jačaju međunarodnu suradnju s agronomima u Pečuhu.

Članovi Društva agronoma Osijek podupiru struku i domaću proizvodnju

S ponosom su se prisjetili uključivanja šest članova DAO u Program Ministarstva poljoprivrede za izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida. "Šest članova Društva agronoma Osijeku su ovlašteni predavači, a izobrazbu je pohađalo gotovo 6.500 ljudi. 6% nemaju završenu osnovnu školu,18% ima samo osnovnu školu, a 60% nema srednju poljoprivredno-veterinarsku školu", poručuje predsjednik DAO, Romeo Jukić.

Međunarodna suradnja DAO s agronomima u Pečuhu!

Članovi mogu biti birani u radna tijela DAO

Predsjednik, podnoseći godišnje izvješće o radu, pojasnio je novi statut u kojemu je najveća promjena kategorija članova koji se dijele na aktivne, odnosno članove koji plaćaju članarinu te mogu birati i biti birani u radna tijela i pasivne, koji ne plaćaju učestalo članarinu - zbog čega ne mogu biti birani. Uz promjenu u statutu, Jukić je istaknuo kako se u ovo vrijeme prosječna dob članstva DAO kreće oko 37 godina, zbog čega je osobito sretan, jer tvrdi on, članstvo se pomlađuje.

DAO dostupno i na društvenoj mreži!

Otvorena je Facebook stranica, pokreće se i nova web stranica, a tijekom godine organizirani su stručni posjeti poljoprivrednim gospodarstvima i drugim društvima agronoma gdje su se stjecala nova znanja.

Neki od brojnih pothvata DAO!

"Čast nam je što smo bili pozvani na 8. stručno savjetovanje Osatina i partneri na kojem je sudjelovalo više od 400 kooperanata i poslovnih partnera Osatine grupe. Tema ovogodišnjeg tradicionalnog okupljanja, na kojem su sudjelovali svi najvažniji i najveći dobavljači sjemenske robe i zaštitnih sredstava u poljoprivredi, bila je Soja i kukuruz. Nazočili smo, i prvoj međunarodnoj poljoprivrednoj konferenciji Slavonika u Osijeku, gdje se tražilo mjesto više.

Uzimajući u obzir nagrade Osječko-baranjske županije za životno djelo kao javno priznanje za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak određenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja značajan doprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro od značaja na području gospodarstva i znanosti, s veseljem možemo istaknuti kako je ove godine nagrada otišla u ruke naše članice, dr.sc. Draženke Gutzmirtl za životno djelo ostvareno u području gospodarstva i znanosti", poručuje Jukić.

Pečat skupštine - stručno predavanje!

Godišnja skupština završila je stručnim, zanimljivim i nadasve aktualnim predavanjem prof. dr. sc. Jasne Šoštarić koja je govorila o stanju melioracijskih sustava za odvodnju i navodnjavanje.

70% slatke vode koristi se za poljoprivredu!

Voda je, priča profesorica, javno dobro kojim treba pravilno raspolagati, a ako se pitate koliko i kako se koristi, bitno je naglasiti da 70% slatke vode u svježem stanju odlazi u poljoprivredu, 22% u industriju, a samo 8% u domaćinstvima.


Fotoprilog


Tagovi

Društvo agronoma Osijek Godišnja skupština Romeo Jukić


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?