Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 21.04.2016. 12:30

Doživite čarobno proljeće u Dalj Planini!

U sklopu 8. Dana vina, turizma i cikloturizma, 23.04.2016. godine održat će se 10. Sajam cvijeća i seoskog turizma uz čari mađarskih delicija u Dalj Planini.

Foto: Turistička zajednica Općine Erdut
  • 879
  • 38
  • 0

I ove su godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije pod motom: kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci, organizirani tradicionalni 8. Dani vina, turizma i cikloturizma. Događaj je to kojim se njeguje i promovira bogata poljoprivredna tradicija, kao i tradicija starih zanata.

Među brojnim događanjima, 23.04.2016. godine održat će se i tradicionalni 10. Sajam cvijeća i seoskog turizma uz čari mađarskih delicija u Dalj Planini. Sajam će se održati oko prostora društvenog doma, a početak sajma je u 10 sati.

Izložba, nastupi KUD-ova, biciklijada, samo su dio programa!

Organizatori vas pozivaju na otvorenje, nakon kojeg slijede nastupi kulturno-umjetničkih društava, kušanje mađarskih delicija, te izložba i prodaja tradicionalnih proizvoda (vina, rakije, meda, cvijeća, kolača, sira, suvenira).

Osim toga, ove godine organizira se biciklijada gdje možete uživati upijajući boje, mirise i zvukove vinsko turističke ceste erdutskog vinogorja, i Podunavski pješački put Mišino brdo-Aljmaš-Erdut. Početak hodačke ture je u 8 sati, a nakon Sv. Mise, tura nastavlja do Erduta gdje vas očekuje ručak te druženje i ples. Tijekom cijelog dana očekuje vas bogata ponuda jela restorana Stari Mlin. Dođite i doživite čarobno i mirisno proljeće u Dalj Planini!

Ocjenjivanje kvalitete vina u Hotelu Patria

Također, dana 23. travnja 2016. godine u Hotelu Patria u Belom Manastiru biti će održano ocjenjivanje kvalitete vina Osječko-baranjske županije u tri kategorije: bijelo vino, crno vino i graševina redovne berbe. Na ocjenjivanje je pristiglo ukupno 87 uzoraka i ona vina koja budu ocjenjena s 91 do 100 bodova dobivaju oznaku županijske kvalitete vina "Zlatni dukat". Predsjednica ocjenjivačke komisije je kao i svih ovih godina dr.sc. Ivana Apleza.

Diplome za ocijenjena vina biti će dodijeljena vinarima u četvrtak 5. svibnja 2016. godine u sklopu programa 8. Dana vina, turizma i ciklotruizma Osječko-baranjske županije.

Foto: Turistička zajednica Općine Erdut


Tagovi

Dani vina Turizma i cikloturizma Osječko-baranjska županija Sajam cvijeća Seoski turizam Dalj Planina Turistička zajednica Općine Erdut


Partner