Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival slastica
  • 04.09.2015. 12:30

Dođite na Kriške oblizeke!

Ispecite kolač, zapišite recept i dođite 05.09. u Križ. Automatski postajete sudionikom Festivala slastica, na kojem vas očekuju i mnogi drugi događaji.

  • 120
  • 7
  • 0

U Križu, općini u Zagrebačkoj županiji, ove će se subote 05. rujna 2015. godine, s početkom u 10:00 sati, na prostoru Osnovne škole Milke Trnine, održati tradicionalni, humanitarni 18. po redu Festival slastica Kriški oblizeki, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom, a u organizaciji volontera Društva naša djeca općine Križ. Na Festivalu slastica pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci koji ispeku i poklone slasticu.

Izložbu će pratiti stručni ocjenjivački sud, pod predsjedanjem novinarke i književnice Božice Brkan. Bit će i drugih iznenađenja i zanimljivosti, poput sljubljivanja vina i slastica ili pak korištenja začinskog bilja u slastičarstvu. Otvaramo priliku i našim posjetiteljima da se okušaju u spajanju raznih kombinacija i stvore svoj unikatni kolač, ali i nauče nešto novo o ispijanju kave.

Četiri kategorije slastica

"Žiri je prošle godine ocijenio 219 slastica, raspoređenih u četiri kategorije, a koje su pripremile natjecateljice iz cijele Hrvatske, pa vjerujemo kako će broj prijavljenih slastica ove godine biti i veći. Kako biste se mogli natjecati potrebno je samo ispeći kolač i zabilježiti recept", kazala je na predstavljanju festivala Ivana Posavec Krivec, jedna od organizatorica.

Kako bi cjelina bila zatvorena, organiziran je i Sajam obrtničkih proizvoda i rukotvorina, koji okuplja proizvođače, zadruge, udruge i OPG­-e. Želja nam je da na sajmu prezentiramo različitost i raskoš ruralnog prostora.

U sklopu festivala, od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama knjižnice bit će održan i okrugli stol o održivosti gospodarsko-turističke ponude na ruralnim prostorima. Festival je humanitarnog karaktera, jer se svake godine sakupljeni novac usmjerava na rad s djecom u udrugama i ustanovama. Više o programu festivala doznajte u prilogu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Križ Zagrebačka županija Kriški oblizeki Festival slastica Božica Brkan Slastice Ivana Posavec Krivec Sajam obrtničkih proizvoda Okrugli stol Gospodarsko-turistička ponuda Ruralni prostor Humanitarni karakter


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P