Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani duhana
  • 01.09.2015. 18:20

Dani polja virginijskog duhana u Virovitici

Hrvatski duhani d.d. Virovitica, u srijedu 02. rujna 2015. godine, s početkom u 08:00 sati, organiziraju u Virovitici 16. Dane polja virginijskog duhana.

  • 270
  • 15
  • 0

Hrvatski duhani d.d. Virovitica, u srijedu 02. rujna 2015. godine, s početkom u 08:00 sati, organiziraju u Virovitici 16. Dane polja virginijskog duhana.

Najveći proizvođač i prerađivač fermentiranog duhana u Hrvatskoj, Hrvatski duhani d.d., u 2015. je godini uložio velike napore u proširenje proizvodnje, poboljšanje kakvoće, povećanje prinosa i smanjenje troškova proizvodnje duhana, na proizvodnom području Slavonije i Podravine. Cilj ove tradicionalne manifestacije jest pokazati pokusnu proizvodnju, upoznati proizvođače duhana, znanstvenike i poslovne partnere s rezultatima proizvodnje i novim dostignućima u oplemenjivanju i tehnologiji proizvodnje, navodnjavanju, sušenju duhana biomasom i zalamanju kontaktnim fiziotropima.

Duhan tipa virginia najviše se uzgaja u sjevernom dijelu Hrvatske, odnosno na području Virovitice i Pitomače te u istočnom dijelu Požeške kotline, u okolici Kutjeva. Virginija se uzgaja na laganim pjeskovitim tlima sa niskim zalihama organske tvari i pH oko 5,5. Takva tla su na području Podravine, dok su ona u Slavoniji nešto teža, s većim sadržajem organske tvari.

Na Danima polja virginijskog duhana 2015. očekuje se nazočnost proizvođača, poslovnih partnera Hrvatskih duhana iz Hrvatske i inozemstva, predstavnika znanstvenih i stručnih ustanova te drugih institucija.

Foto: hrvatskiduhani.hr


Tagovi

Hrvatski duhani d.d. Virovitica Dani polja duhana Fermentirani duhan Povećanje prinosa Slavonija Podravina Pokusna proizvodnja Sušenje biomasom Kontaktni fiziotropi


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.