Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani održivog razvoja
  • 25.05.2016. 12:30

Dani održivog razvoja Gora u Gospiću

Cilj je potaknuti što veći broj građana i različitih društvenih skupina na veću odgovornost prema okolišu koji nas okružuje i u kojem živimo.

  • 407
  • 38
  • 0

U Gospiću, 27. i 28. svibnja 2016. godine će se po prvi puta održati Dani održivog razvoja Gora, s ciljem ukazivanja na važnost planiranja i upravljanja gospodarskim i društvenim razvojem na konceptu održivosti prirodnih i neobnovljivih resursa, poručuje Petar Krmpotić dipl.politolog, gradonačelnik Gospića.

Cilj je potaknuti što veći broj građana i različitih društvenih skupina na veću odgovornost prema okolišu koji nas okružuje i u kojem živimo, jačati svijest o potrebi zaštite prirodnih vrijednosti za korist budućih naraštaja, te jačati partnerstvo i zajedničko djelovanje za istu svrhu.

Očuvanje vlastitog ekosustava

Treba znati da novi globalni ciljevi održivog razvoja usvojeni na samitu UN-a u New Yorku, te proklamirani kroz europsku strategiju za pametan, održiv i uključiv razvoj - Europe 2020 , posebno naglašavaju važnost odgovornijeg ponašanje u oblikovanju politika i strategija gospodarskog i socijalnog napretka, a što podrazumijeva sustavnu skrb za okoliš i prirodne izvore bitne za ljudske djelatnosti u budućnosti, ističe Krmpotić.

Cilj je i ukazati na važnost očuvanja vlastitog ekosustava, ali i učiniti da svatko od nas, iz dana u dan, svojim osobnim primjerom i postupcima, pridonosi tom cilju.

"Uvjeren sam da će ova manifestacija dati doprinos jačanju potrebne svijesti i odgovornosti prema prirodi, te da ćemo se za nju brinuti, kako se ona do sada brinula za sve nas. Jer ona je izvor života", poručuje Krmpotić.


Tagovi

Dani održivog razvoja Gora Gospić Manifestacija Ekosustav


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]