Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinarska manifestacija
  • 31.03.2014. 10:00

Dani masline 2014. u Biogradu na Moru

Dani masline 2014. u Biogradu na Moru okupit će brojne proizvođače maslinovog ulja, ali i ljubitelje masline

Foto: depositphotos, ninette_luz
  • 245
  • 21
  • 0

16. Dani masline, koji će se održati 11. i 12. travnja 2014. u Hotelu Ilirija u Biogradu na Moru, okupit će brojne uljare i maslinare, ali i zaljubljenike u maslinu i maslinovo ulje.

Tradicionalna je to manifestacija, koja ima za cilj edukaciju maslinara, uljara, ali i svih potrošača maslinovog ulja, u sklopu koje će eminentni stručnjaci iz područja maslinarstva i uljarstva ocjenjivati maslinova ulja u kategoriji otvorenih ulja i kategoriji pakovine, ali i prema intenzitetu - blago, srednje intezivno i intezivno ulje. Program manifestacije uključivat će i brojne prezentacije i vođene degustacije.

S godinama su Dani masline poprimili sve veći značaj i postali prepoznatljiv događaj, ne samo na lokalnoj razini, nego i na razini svih primorskih županija, ali i šire. Vrlo je bitno da se proizvođači domaćih maslinovih ulja promoviraju na događajima ovakvog tipa. Budući da domaće maslinovo ulje ne može cijenom konkurirati uvoznim uljima, kod potrošača se treba razviti svijest o njegovoj kvaliteti, nutritivnim vrijednostima i blagotvornom učinku na zdravlje.

Foto: depositphotos, ninette_luz


Povezana biljna vrsta

Maslina

Maslina

Sinonim: - | Engleski naziv: Olive | Latinski naziv: Olea europea L.

Maslina je zimzelena biljka koja može dostići visinu 3 – 13 m. Najveći svjetski proizvođač maslina je Španjolska, a slijedi ju Italija. Jedno stablo masline može dati 15 – 40 kg... Više [+]

Tagovi

Dani masline Biograd na Moru Maslina Maslinarstvo Maslinarska manifestacija


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.