Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Etno-gastro sajam
  • 25.05.2015. 18:10

Dani kulina, sira i vina u sklopu Bećarfesta!

Udruga za promicanje i očuvanje šokačke baštine "Šokadija BabinaGreda" i Organizacijski odbor manifestacije "Dani kulina,sira i vina" najavljuju Bećarfest u sklopu kojega će se održati i Dani kulina, sira i vina u Babinoj gredi 13. i 14. lipnja 2015.

  • 331
  • 18
  • 0

Ovogodišnji 4. Bećarfest "Alaj ću se kerit i bećarit" oržava se 14. lipnja 2015. u nedjelju na prijemnoj pisti PZ Napredak u Babinoj Gredi. Ovogodišnji program je obogaćen manifestacijcom Dani kulina, sira i vina.

Organizacijski odbor manifestacije poziva izlagače kulina, sira i vina, ali i izlagače na Sajmu gastro, etno i drugih slavonskih proizvoda koji će se održati od 18,00 sati 13. i 14.6.2015. u ulici Ilirskog preporoda.

Prijave su još u tijeku, a sve obrasce za sudjelovanje na manifestaciji možete preuzeti ispod teksta. Svaki izlagač mora dostaviti popunjenu prijavnicu, najkasnije do 4. lipnja 2015.

Babogredski Dani kulina, sira i vina

U tijeku je i javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji te prikupljanje uzoraka kulina/kulena za prvo ocjenjivanje kulina/kulena - prigodom manifestacije Konji bijelci Babina Greda 2015. Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani proizvođači kulina/kulena, popunjavanjem obveznog obrasca - Prijavnice te dostavljanjem uzorka kulina/kulena. Obrazac prijavnice za izlagače kulena možete pronaći ispod teksta.

Prijave za izlagače kulena

Prijavnicu je potrebno čitko popuniti te dostaviti na navedenu adresu, a uzorke kulina/kulena dostaviti prema pravilima koja se nalaze uz Prijavu. Uzorke kulina/kulena natjecatelji dostavljaju u komadu sa povezom ili bez njega. Uz svaki uzorak kulina/kulena obvezno je priložiti obrazac Prijave i sljedeće podatke:

  • ime i prezime proizvođača (Ime i prezime, naziv OPG-a / tvrtke)
  • točna adresa i sjedište
  • pasmina svinja od koje je uzorak proizveden
  • godina proizvodnje

Prijave sa uzorcima kulena dostavljaju se najkasnije do 12. lipnja 2015. godine do 12 sati, na adresu: Organizacijski odbor, 1. Dani kulina, sira i vina. Vl. Nazora 3; 32276 Babina Greda. Kontakt telefon; 0992161375, i kontakt osoba - Mato Petričević.

Svaki proizvođač može se prijaviti u više kategorija. (kulin u mrežici, vezani kulin, kulin u šibi, kulin od rezanog mesa-nemljeveno. Svi uzorci natjecatelja s liste prijavljenih koji ispunjavaju formalne uvjete propisane unutar ovog javnog poziva, označavaju se šifrom koja tada zamjenjuje osobne podatke o natjecatelju. Tako označeni uzorci dostavljaju se Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije na daljnji postupak analize fizikalno-kemijskih svojstava kulena. Organoleptičko ocjenjivanje i obradu rezultata svih prikupljenih bodova provodi Ocjenjivački sud. Ocjenjivanje se provodi sukladno Pravilniku o kvaliteti kulina/kulena.

Vukovarsko srijemska županija svim sudionicima 1. Ocjenjivanja kulina/kulena koji će svoje proizvode izlagati na manifestaciji pokriva troškove kemijske analize predanih uzoraka. Natjecatelji koji neće sudjelovati na 1. Danima kulina, sira i vina troškove za kemijsku analizu kulena/kulina svih uzoraka snose sami.

Prijave za izlagače sira

Zbog složenosti natjecateljskog oblika manifestacije odlučeno je da će manifestacija imati izložbeni karakter. Na izložbu se mogu prijaviti svi zainteresirani proizvođači sira, popunjavanjem obveznog obrasca - Prijavnice. Obrazac prijavnice nalazi se ispod teksta. Prijavnicu je potrebno čitko popuniti te dostaviti na navedenu adresu u prijavi.

Prijave s proizvodima namjenjenim izložbi dostavljaju se najkasnije do 13. lipnja 2015. godine do 9 sati, na adresu: Organizacijski odbor, 1. Dani kulina,sira i vina“ Vl. Nazora 3; 332276 Babina Greda. Kontakt telefon; 098/346-156, i kontakt osoba - Pavo Barić.

Natjecanje u kuhanju čobanca

Natjecanje u kuhanju Čobanca se održava 13. lipnja 2015., u Babinoj Gredi na prostoru ispred prijemne piste PZ Napredak, ulica J.J.Strossmayera bb. Rok za prijavu na natjecanje je 6. lipnja 2015.godine. Prijava se može izvršiti putem prijavnice za natjecanje koju možete preuzeti ispod teksta, također i na stranici facebook Udruge Šokadija Babina Greda, i na facebook grupi Babina Greda.

Prijava se može poslati putem pošte na adresu Udruge Šokadija Babina Greda, Kralja Tomislava 3, također i na mail: danikulinasiraivina@gmail.com, putem fax-a na broj 032/854-610 ili donijeti osobno u Općinu Babina Greda.


Dokumenti


Tagovi

Etno manifestacija Gastro sajam Dani kulina Dani sira Dani vina Štandovi Izlaganje etno proizvoda Kuhanje čobanca Prijavnica


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P