Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Certificirana seljačka tržnica
  • 20.07.2014. 09:00

Certificirano 41 gospodarstvo OBŽ

Projekt za cilj ima povratiti povjerenje kupaca u domaće, svježe i zdravo voće i povrće koje na tržnici nude certificirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva

Foto: freedigitalphotos.net
  • 872
  • 57
  • 0

Certificirana seljačka tržnica je projekt pokrenut 2006. godine od strane Udruge hrvatskih tržnica i Zajednice udruge hrvatskih povrtlara. Cilj ovog projekta je označavanje povrtnih kultura proizvedenih na području Republike Hrvatske, a koje se izravno na ovlaštenim tržnicama nude potrošačima. Na ovaj način promoviraju se domaći proizvodi, kupcima se jamči podrijetlo proizvoda koje kupuju, a proizvođačima se olakšava plasman proizvoda i štiti ih se od nelojalne konkurencije.

Projekt zajednički provode Udruga hrvatskih tržnica, Savjetodavna služba Ministarstva poljoprivrede, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ i Tržnica d.o.o. Osijek. U projekt je uključeno 13 hrvatskih gradova i obuhvaćeno je više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Uručeni certifikati o domaćoj proizvodnji

Certifikati Udruge hrvatskih tržnica - "Certificirana seljačka tržnica", uručeni su 41 obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu s područja Osječko-baranjske županije.

Kako prenosi trznica.hr certifikate su predstavnicima uručili gradonačelnik Ivan Vrkić, vijećnica Gradskog vijeća Marija Vrkić i direktor Ante Šimić. Dobiveni certifikat potvrđuje da je proizvođač proizveo poljoprivredne proizvode u vlastitom domaćinstvu.

Na ovaj način promiče se domaća poljoprivredna proizvodnja, a za cilj ima povratiti povjerenje kupaca u domaće, svježe i zdravo voće i povrće koje na tržnici nude certificirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Na ovaj način dugoročno se promiče kvalitetna domaća poljoprivredna proizvodnja.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Certificirana seljačka tržnica Udruga hrvatskih tržnica Ivan Vrkić Marija Vrkić Ante Šimić Dodjela certifikata Domaća proizvodnja Domaći proizvodi