Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 20.07.2015. 19:40

Bošnjačani najbolje oru u VSŽ!

Pobjednici u obje kategorije, ravnjaka i premetnjaka su Bošnjačani Đuro Lešić i Ivan Jovanovac.

  • 1.068
  • 286
  • 0

Đuro Lešić iz Bošnjaka najbolji je u oranju u kategoriji premetnjaka na prvenstvu koje je održano u Jarmini. On, kao i pobjednik u kategoriji premetnjaka, suseljanin Josip Vinković, orali su po doista nesnosnoj vrućini i najsparnijem podnevu ove godine.

Po izuzetnoj vrućini i teškim uvjetima održano natjecanje u Jarmini.

Iza Lešića na strništu u Jarmini, plasirali su se Ivan Jovanovac iz Bošnjaka te Komletinčanin Antun Malešević na trećem mjestu, da bi četvrto mjesto zauzeo Antun Baturina, mještanin Jarmine. Slijede Đuro Filipov iz Retkovaca, Tomislav Varga iz sela domaćina Jarmine, Franjo Zetović iz Retkovaca, Drenovčanin Luka Matajić, Krunoslav Filipov iz Retkovaca.

Kod premetnjaka na drugom mjestu je Igor Živković iz Retkovaca, trećem Matija Dugina iz Jarmine, na četvrtom Dražen Dragičević iz Retkovaca, dok je peti također Retkovčanin Željko Užarević.

Suci su bili Ivica Prpić, Željko Kucjenić i Dario Đurđević, dok je voditelj ovoga doista organizacijski zahtjevnog natjecanja bio Đuro Cerovčec, svi odreda djelatnici Poljoprivredne savjetodavne službe.


Fotoprilog


Tagovi

Rabe Plug Sjetvospremač Albatros Kormoran Pretplužnjak Daske Crtalo Natjecanje Orači Đuro Cerovčec Ivica Prpić Željko Kucjenić Igor Živković Matija Dugina Dražen Dragičević Željko Užarević Josip Vinković


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić