Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam organske hrane
  • 01.02.2015. 08:30

BioFach - vodeći svjetski sajam organske hrane

BioFach je jedan od najvećih takvih sajmova u svijetu te ujedno najveća svjetska pozornica ekološke poljoprivrede

  • 334
  • 56
  • 0

Vodeći svjetski sajam organske hrane BioFach, ove će se godine održati od 11. do 14. veljače na već dobro poznatoj lokaciji, izložbenom centru u njemačkom Nürembergu.

BioFach je jedan od najvećih takvih sajmova u svijetu te ujedno najveća svjetska pozornica ekološke poljoprivrede, koja svake godine privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja. Interes za ovaj događaj raste sa povećanjem svijesti o potrebi za zdravim i ekološki uzgojenim domaćim proizvodima kao najboljim izborom hrane.

Prošle je godine na 42.328m² svoje proizvode izložilo 2.235 izlagača iz 76 zemalja, a sajam je posjetilo 42.445 posjetitelja iz 135 zemalja.

Već 26-u godinu BioFach je mjesto na kojem zaljubljenici u organski uzgoj, ali i profesionalci dijele zajedničke interese u uzgoju hrane te razmjenjuju ideje i iskustva. Sajam pruža pregled najnovijih svjetskih trendova u tom sektoru poljoprivrede te time postaje inspiracija brojnim proizvođačima. Pojam organsko ne znači samo naljepnicu ili certifikat, već odgovorno korištenje prirodnih resursa, ali i kvalitetu proizvoda.

U sklopu Sajma održat će se i najveći kongres organske industrije, što je izvrsna prilika za razmjenu informacija i znanja među 100 predavača i sudionika rasprave, a očekuje se više od 6.500 sudionika. Ovogodišnji kongres održat će se na temu "Organic 3.0 - dobri temelji za više organske hrane."

Zemlja partner ove je godine Nizozemska koja je u 2013. godini, u odnosu na godinu prije, povećala izvoz organskih proizvoda za 10%. Organsko tržište u Nizozemskoj ima veliki potencijal, a sve više nizozemaca kupuje namirnice u trgovinama zdrave i organske hrane.


Tagovi

BioFach Ekološka poljoprivreda Domaći proizvodi Organski uzgoj hrane Svjetski trendovi u uzgoju Prirodni resursi Kongres organske industrije Organic 3.0 Nizozemska Organsko tržište Nüremberg