Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biofach 2017
  • 05.01.2017. 19:30

Biofach - vodeći sajam organske poljoprivrede

Vodeći svjetski sajam organske hrane Biofach, održat će se u Nurnbergu, u Njemačkoj, od 15. do 18. veljače.

Foto: Facebook/nuernbergmesse
  • 2.588
  • 274
  • 0

Vodeći svjetski sajam organske hrane Biofach, održat će se u Nurnbergu, u Njemačkoj, od 15. do 18. veljače.

Na sajmu se ove godine očekuje više od 2.300 izlagača, kako iz njemačkog tako i međunarodnog sektora organske proizvodnje. Sajam je, navode organizatori, savršeno mjesto za susret organskih proizvođača te dobivanje saznanja o najnovijim trendovima u toj vrsti proizvodnje.

Organska proizvodnja nije samo marka ili certifikacija: organsko označava kvalitetu i uvjerenje te odgovorno korištenje resursa zemlje. Međunarodni sajam organske poljoprivrede održava se od 1990. godine.

Hrvatske tvrtke na međunarodnom sajmu ekoloških proizvoda BIOFACH 2017.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, devetu godinu zaredom, na najvećemu europskom sajmu ekoloških proizvoda BIOFACH, predstavljaju se i hrvatski eko proizvođači.

Tako će se u Nürnbergu od 15. do 18. veljače 2017., među više od 2.300 izlagača iz 87 zemalja, predstaviti i 10 hrvatskih tvrtki: Annapurna, Art of Raw, Bobica, Ecogos, Exploria, Hermes International, Jan Spider, Luxor, Vegetariana i Viridis Farm, a prema najavama organizatora očekuje se više od 48.000 posjetitelja.

Sajam BIOFACH održava se pod pokroviteljstvom IFOAM-a (Međunarodne organizacije za ekološku poljoprivredu) te će se i ove godine održati tradicionalni kongres o ekološkoj proizvodnji. Glavne teme kongresa bit će raznolikost i odgovornost, dok će se Njemačka kao zemlja domaćin, a ujedno i "zemlja godine", na sajmu predstaviti pod motom "Izgradimo organsku budućnost".

Na globalnom tržištu koje u 170 zemalja ima dva milijuna certificiranih proizvođača na površini od 35,1 milijuna hektara, čija se vrijednost tržišta procjenjuje na 72 milijarde USD (izvor: FiBL, IFOAM, Organic Monitor), mala ekološka poljoprivredna proizvodnja, poput hrvatske, može doći do izražaja jedino putem zajedničkih aktivnosti te organiziranih nastupa na događanjima kakvo je BIOFACH.

Foto: Facebook/nuernbergmesse


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]