Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čvarakfest
  • 28.11.2014. 09:00

Baranja priprema Zimski vašar i Čvarakfest

I ovogodišnji Čvarakfest održat će se u sklopu Zimskog vašara u Baranji 13. prosinca 2014. godine na Karanačkoj poljani.

  • 194
  • 14
  • 0

U Baranji će se, na radost svih posjetitelja, 13. prosinca 2014. godine održati još jedan, već tradicionalni Zimski vašar u sklopu kojega će se, u organizaciji Baranjske kuće održati dobro poznati Čvarakfest. Brojni ljubitelji ove gastromanifestacije već su rezervirali svoje mjesto u Baranji kako bi popratili natjecanje u izradi čvaraka.

Organizatori očekuju namjanje deset natjecatelja koji sa sobom trebaju ponijeti kotlenku, kazan i mast za topljenje. Osim domaćih OPG-ova iz Karanca i Kneževih vinograda, u ovom zanimljivom izazovu snage će odmjeriti i dalmatinski "majstori čvaraka" pa će posjetitelji kojih je svake godine sve više, imati priliku uživati u bogatoj ponudi ove tradicionalne delicije koja se nekada služila kao "seljačka hrana". Osim toga Zimski će vašar posjetiteljima prezentirati bogatsvo ponude domaćih autohtonih proizvoda, od rakija, vina, meda, raznih kolača i pita do rukotvorina.

Čvarakfest će se održati na karanačkoj poljani, a početak je predviđen za 10 sati. Za tri najbolje plasirana majstora čvaraka predviđene su i nagrade. Osim ove hvalevrijedne manifestacije koja promovira baranjske običaje, prehrambene navike, i općenito način života ovoga kraja, Baranja ove zime priprema još mnoštvo događanja. Stoga, svakako ove zime posjetite Baranju i uživajte u skladu prirode i čovjeka.


Tagovi

Baranja Čvarakfest Zimski vašar Tradicionalne delicije Autohtoni proizvodi Karanačka poljana Vino Rakija Rukotvorine Majstori čvaraka

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]