Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRA
  • 09.08.2016. 16:30

AGRA sajam ugostit će i 34 hrvatska izlagača!

U Gornjoj Radgoni održat će se 54. po redu AGRA na kojoj će se od 20. do 25. kolovoza predstaviti 1.798 izlagača iz 30 zemalja. Među njima je i Hrvatska!

  • 1.070
  • 114
  • 0

U Gornjoj Radgoni održat će se 54. po redu AGRA na kojoj će se od 20. do 25. kolovoza predstaviti 1.798 izlagača iz 30 zemalja na izlagačkom prostoru veličine 70.800 kvadratnih metara.

"Bit će to najveći sajam dosad. Slogan ovogodišnjeg sajma je Tradicionalno svjež te imamo mnogo državnih gostovanja", rekao je Janez Erjavec, predsjednik uprave Pomurskog sajma.

S državnim i regionalnim nastupima predstavit će se tako Bjelorusija, Poljska, Zagrebačka županija i Županijska komora Sisak iz Hrvatske te Srbija s pokrajinom Vojvodinom, dok je država partner Mađarska.

Gospodarstva Zagrebačke županije na sajmu

"Baš će na Pomurskom sejmu Zagrebačka županija u sklopu projekta podizanja kvalitete OPG-a moći svoje proizvode usporediti s europskom konkurencijom. Nadamo se da će naša centralna županija povući i ostale županije kako bi polučili što bolji uspjeh", istaknuo je Marijan Novak, zastupnik Sajma za Hrvatsku.

Posebna pažnja posvećena je Međunarodnoj godini mahunarki. AGRA će predstaviti u svijetu najprepoznatljivije robne marke poljoprivredne mehanizacije, sve ono što je potrebno za proizvodnju zdrave hrane, na način koji nije štetan za okoliš te vrhunske prehrambene proizvode, hranu i vino iz Slovenije. Na izložbenim prostorima, kao i kod pripreme stručnih događanja i prezentacija sudjeluju najistaknutije gospodarske i stručne institucije.

Sajamska njiva i permakulturni vrt

Ekološkoj proizvodnji hrane, gospodarenju sa šumama i drvom, poljoprivrednoj mehanizaciji za siguran i prihvatljiv rad, pridružiti će se i izložba životinja u stajama. Predstavit će se slovenske autohtone životinjske pasmine i male životinje te ribe u ribnjaku. Za sve one posjetitelje koji se poljoprivredom bave profesionalno ili iz hobija, namijenjene su izložbe na glavnom sajamskom vrtu, permakulturnom vrtu, kao i na sajamskoj njivi gdje će osim sadnica biti moguće vidjeti vrtne trave, jestiv kukuruz, industrijsku konoplju te začinsko i aromatično bilje.

Suradnja Hrvatske i Slovenije

Oaza zelene poslovne mogućnosti prikazati će nasad hmelja, slovenskog izbora sadnica vinove loze, stare vrste jablana kao i šumske nasade i nasade za parkove. AGRA-u prate značajna stručna savjetovanja, društveni susreti, tržnice, degustacije, natjecanja i zabavna događanja. Bienalno, održat će se i 20. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike INPAK.

Suradnja Slovenije i Hrvatske je na visokom nivo,u tvrdi Erjavec.

"Suradnja između Hrvatske i Slovenije sve se više povećava. Slovenija u Hrvatsku više izvozi nego uvozi, no Hrvatska ima čak 1,2 milijuna slovenskih turista na Jadranu, a Slovenija oko 130 tisuća hrvatskih turista, pa sve izjednačimo u gospodarskoj razmjeni", objasnio je Erjavec.

Hrvatsku predstavlja 34 izlagača

Dobra suradnja vidljiva je i po broju izlagača na Radgonskom sajmu. Hrvatsku će predstavljati 34 izlagača, 23 njih direktno, a 11 preko predstavnika. Također, pedesetak je tvrtki poslalo uzorke proizvoda na ocjenjivanje.

"Od hrvatskih proizvođača dobre ocjene pokupili su vinari, ali i proizvođači mesnih i mliječnih proizvoda te meda. Naime, bodovi i priznanja Radgonskog sajma imaju ekvivalent kvalitete, a ljudi koji tamo dobiju nagrade, lakše nalaze tržište. Jezgra se izlagača je manje-više ista. Naš proizvođači su shvatili da se na Radgonskom sajmu nalazi vrlo potentna klijentela", zaključio je Novak, predstavnik Sajma za Hrvatsku.


Tagovi

AGRA Gornja Radgona


Autor

Ivan Tomašković

Više [+]

Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti (smjer novinarstvo). S dvije godine radnog iskustva, trenutno radi na Radio Varaždinu. Održava i predavanja osnovnoškolcima o novinarstvu u sklopu Udruge Uzmi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.