Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja rakije
  • 16.11.2015. 16:55

85 posto proizvođača rakije dolazi iz Slavonije!

Na proizvodnju rakija i likera utjecala je i zakonska regulativa - nakon ulaska u EU registrirano je 20-tak tisuća proizvođača, od čega ih je čak 17 tisuća iz pet slavonskih županija.

  • 268
  • 33
  • 0

Proizvodnja rakija i likera u Hrvatskoj je prerasla iz hobija u ozbiljnu proizvodnju. Dokazuje to i značajan porast kvalitete rakija i likera, što je dokazalo i ovogodišnje 11. edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija i likera u HGK Osijek.

Prijavljeno je rekordnih 311 uzoraka iz sedam hrvatskih županija, te iz Bosne i Hercegovine. Na proizvodnju rakija i likera utjecala je i zakonska regulativa - nakon ulaska u EU registrirano je 20-tak tisuća proizvođača, od čega ih je čak 17 tisuća iz pet slavonskih županija.

Osim edukativnog dijela u kojemu su se proizvođači upoznali s pravnim odredbama, jer je potrebno na vrijeme se prilagoditi EU zakonodavstvu, ovakvim manifestacijama se želi utjecati i na podizanje kvalitete proizvodnje tih proizvoda.

Edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija.

Poboljšanje kvalitete rakije

Posebna pogodnost za sve sudionike je ta da svaki proizvođač poslije objavljenih rezultata dobiva analizu i izvješće o kvaliteti svojih proizvoda. Proizvođači se s tim izvješćima mogu javiti znanstvenicima s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i razgovarati o eventualno uočenim manjkavostima svojih proizvoda i o tome kako poboljšati kvalitetu buduće proizvodnje.

Organizatori ovog edukacijskog natjecanja je Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Općinom Semeljci.


Tagovi

Rakija Edukacijsko ocjenjivanje Proizvođači rakije Slavonske županije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com