Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Simpozij agronoma
  • 14.02.2015. 18:25

50. hrvatski i 10. međunarodni simpozij agronoma u Opatiji

Cilj simpozija je uspostaviti bolju suradnju znanstvenika sa sveučilišta, znanstvenih ustanova te stručnjaka iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti, odnosno proizvođača iz Hrvatske, Europe i ostalih dijelova svijeta na zajedničkom interesnom području iz znanosti i poljoprivredne prakse, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

  • 240
  • 17
  • 0

Od 16. do 20. veljače 2015. godine u sklopu 50. hrvatskog i 10. međunarodnog simpozija agronoma, u Opatiji će se okupiti brojni domaći i strani poljoprivredni stručnjaci. Osnovni cilj simpozija bit će upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja naših i inozemnih stručnjaka te na taj način omogućiti bolji prijenos znanstvenih postignuća u poljoprivrednu proizvodnju.

Također, želi se uspostaviti bolja suradnja znanstvenika sa sveučilišta, znanstvenih ustanova te stručnjaka iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti, odnosno proizvođača iz Hrvatske, Europe i ostalih dijelova svijeta na zajedničkom interesnom području iz znanosti i poljoprivredne prakse, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Agroekologija, ekološka poljoprivreda, zaštita okoliša, ribarstvo, lovstvo, pčelarstvo, stočarstvo, genetika, oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo, voćarstvo, agroekonomika, agrosociologija, ratarstvo, vinogradarstvo, vinarstvo, povrtlarstvo, ukrasno te aromatično i ljekovito bilje bit će samo od neke od tema o kojima će se raspravljati.

Simpozij će se održati u organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Balkan Environmental Association (B.EN.A), International Society of Food, Agriculture and Environment (ISFAE), The European Irrigation Association (EIA), The European Society of Agricultural Engineers (EurAgEng), Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Bosna i Hercegovina, Biotehniškog fakulteta Univerze v Ljubljani, Slovenija, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Cluj-Napoca, Rumunjska, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva poljoprivrede. Otvorit će ga ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.


Tagovi

Tihomir Jakovina Ministarstvo poljoprivrede Ministarstvo znanosti Obrazovanja i sporta Predsjednik republike University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj Napoca Rumunjska Prehrambeno biotehnološki fakultet Biotehniškog fakulte


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije