Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer CropScience
  • 13.03.2014. 14:56

100 godina inovacija u tretiranju sjemena

Konferencija SeedGrowtha se održala od 10. do 12. ožujka u Monheim-u. Na njoj se proslavilo 100 godina inovacija u tretiranju sjemena

  • 244
  • 17
  • 0

Priča o tome kako su Bayerove inovacije oblikovale povijest tretiranja sjemena središnja je tema konferencije SeedGrowtha tvrtke Bayer CropScience koja se održala od 10. do 12. ožujka. Priča o uspjehu započela je 1914. godine pokretanjem Uspuluna™, tekućeg tretmana sjemena protiv gljivičnih infekcija u žitaricama. Korištenje tretmana sjemena za zaštitu sjemena i do danas je od ključnog značaja za uspješnu proizvodnju usjeva

Na konferenciji će sudjelovati više od 100 Bayerovih stručnjaka iz odjela za Istraživanje i razvoj, Proizvodnju, Marketing, Premaze, Opremu i usluge iz više od 20 zemalja. Matthias Haug, voditelj SeedGrowtha u tvrtki Bayer CropScience, ukazuje od 100 godina stručnosti koju tvrtka posjeduje u ovom području: "Razvoj tretmana sjemena neraskidivo je povezan s imenom tvrtke Bayer. Naše iskustvo i stručnost odigrali su značajnu ulogu u pretvaranju ove tehnologije u jednu od najnaprednijih i najsuvremenijih metoda zaštite usjeva - u potpunosti u skladu s misijom tvrtke Bayer: Znanost za bolji život."

Bayer SeedGrowth™: brand visoke stručnosti

Bayer CropScience poljoprivrednicima, oplemenjivačima, tvrtkama za tretiranje sjemena i sjemenskim tvrtkama nudi potpuno integriran portfelj proizvoda za sjemenje. "Mi smo jedina tvrtka u ovoj industriji koja podržava svoje klijente inovativnim proizvodima za tretiranje sjemena, adhezivnim tvarima, tehnologijama i uslugama za premazivanje", kaže Haug, ukazujući na globalnu mrežu SeedGrowth centara u kojima Bayerovi stručnjaci obučavaju klijente kako pravilno koristiti proizvode za tretiranje sjemena, razvijaju prilagođene recepte tretmana i pružaju savjete o svim aspektima u rasponu od potrebnih strojeva do samog procesa tretiranja. Još jedan važan element strategije SeedGrowth je oprema i tehnologija za primjenu sjemena. Bayerova oprema za tretman sjemena svjetski je poznata po svojoj visokoj kvaliteti i osmišljena je kako bi zadovoljila specifične zahtjeve klijenata.

Bayer CropScience također nudi sjemenskim tvrtkama sveobuhvatan portfelj premaza koji se na svjetskom tržištu prodaju pod nazivom branda Peridiam™. Ovi proizvodi poboljšavaju pokrivenost sjemena i povećavaju protočnost te olakšavaju sadnju tretiranog sjemena. Raspon usluga Bayera također uključuje ispitivanja abrazivnosti i procjenu emisija prašine.

Bayerove inovacije od Uspuluna™ do Ileva™

Prvi proizvod koji se primjenjivao na sjeme proizveden je pod nazivom Uspulun™ 1914. godine i označio je početak priče o uspjehu koja se nastavlja sve do danas. Od tada je Bayer CropScience u više navrata postavljao standarde za tretmane sjemena revolucionarnim inovacijama. Baytan™, koji je proizveden 1980. godine, bio je najpoznatiji predstavnik nove generacije sredstava za namakanje sjemena bez žive. Još jedna prekretnica bilo je insekticidno sredstvo za namakanje sjemena Gaucho™, koje je prvi put proizvedeno 1991. godine.

Uspješno pokretanje proizvoda Poncho™/Votivo™ za kukuruz, pamuk i soju na tržište u Sjedinjenim Američkim Državama 2012./2013. omogućilo je Bayer CropScienceu pružanje još jednog rješenja koje je po mjeri poljoprivrednika. Ostali novi dodaci portfelju proizvoda su proizvod za tretiranje sjemena Emesto™ za poboljšanu iskorištenost potencijala krumpira, te EverGol™, obitelj fungicida koja je odobrena za uporabu za uljanu repicu u Kanadi. Također se planira korištenje EverGola™ u ratarskim kulturama poput soje, kukuruza, žitarica, pamuka i riže.

Najnovija inovacija je Ilevo™, proizvod za tretiranje sjemena za upravljanje bolešću soje poznatom kao sindrom iznenadne smrti koja uzima sve više maha. Ovu akutnu bolest soje uzrokuju gljivice Fusarium virguliforme, a pojačavaju je nematode. Bayer CropScience nedavno je podnio zahtjev za odobrenjem u SAD-u i nada se da će Ilevo™ biti dostupan za uzgajivače soje u sezoni uzgoja 2015. godine.

Planovi za daljnje širenje poslovanja SeedGrowtha

Globalno tržište proizvoda za zaštitu sjemenja i usjeva i dalje je pokazivalo dinamičan razvoj 2013. godine. Zahvaljujući snažnoj potražnji za visokokvalitetnim sjemenjem i najnaprednijim proizvodima za zaštitu usjeva, poslovanje SeedGrowtha tvrtke Bayer CropScience postiglo je zadovoljavajuć rast te ostvarilo rekordnu prodaju od 921 milijun eura.

"Želimo dalje proširiti naše poslovanje, primjerice dodavanjem bioloških proizvoda za tretiranje sjemena u naš portfelj", kaže Haug, objašnjavajući strategiju Bayer CropSciencea. "Stjecanje Biagro grupe u Argentini prije nekoliko dana naglašava naše ambicije za rast i dodatno će ojačati našu poziciju inovacijske tvrtke." Bayer CropScience nastavit će ulagati u razvoj tretiranja sjemena, s naglaskom na razvoj novih polimernih adhezivnih tvari i tehnologija primjene. Tvrtka neprekidno ulaže u programe nadzora proizvoda kako bi se osiguralo poštivanje strogih sigurnosnih i ekoloških standarda.


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Pamuk

Pamuk

Sinonim: - | Engleski naziv: Cotton | Latinski naziv: Gossypium spp.

Pamuk potječe iz područja Indokine, ekvatorijalnog dijela Afrike, Perua i Meksika. Zauzima prvo mjesto među kulturama za proizvodnju vlakna. Vlakno se formira na sjemenu. Dugo... Više [+]

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Tagovi

Sjeme Zaštita Gljivične infekcije Tvrtka Obljetnica Kukuruz Pamuk Soja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!