Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz ribe
  • 27.07.2015. 10:00

Ukida se zabrana uvoza ribe iz Japana

Rusija je za 23 japanske tvrtke ukinula zabranu uvoza prerađene ribe, od ukupno njih 242 kojima je uvoz ograničen zbog katastrofe u nuklearnoj elektrani Fukushima.

Foto: depositphotos.com
  • 164
  • 9
  • 0

Rusija je ukinula zabranu uvoza prerađene ribe za 23 japanske tvrtke koje svoje proizvode izvoze na rusko tržište. Ukupno je bilo 242 tvrtke pod zabranom uvoza koja je nametnuta zbog katastrofe koja je izbila 2011. godine u nuklearnoj elektrani Fukushima, no sada ih je ipak nešto manje. Ograničenje uvoza za 23 tvrtke za preradu ribe u japanskoj prefekturi Aomori se ukida od 16. srpnja 2015.

524 su tvrtke u Japanu koje su nadležne za isporuku ribljih proizvoda u Rusiju, a 6. travnja 2011. je broj onih koje izvoze u Rusiju znatno smanjen zbog opasnosti kontaminacije radijacijom. Sve tvrtke kojima je uvedena zabrana su na otoku Honsiu u bilizini Fukushime.

Svi proizvodi koji se uvoze u Rusiju proći će mnogobrojne kontrole na prisutnost radionukleida te će biti certificirani od strane Veterinarske službe. Rusi namjeravaju provoditi i redovne kontrole japanskih ribljih proizvoda na indikatore radijacije i na teritoriju Rusije.

Rusija je povukla potez ublažavanja ograničenja uvoza japanske ribe na osnovu procjene sigurnosti Međunarodne agencije za nuklearnu energiju i monitoringa radioaktivnih suspstanci u životnoj sredini na teritoriju Japana.

Foto: depositphotos.com; avarand


Tagovi

Zabrana uvoza Rusija Japan Fukushima Radijacija Honsiu Prefektura Ograničenje uvoza Kontrole


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]