Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tomislav Tolušić
  • 22.02.2017. 15:00

Tolušić: Sardina je primjer tržišnog uspjeha

Ministar Tomislav Tolušić posjetio Sardinu d.o.o. Postira na Braču!

  • 1.993
  • 304
  • 0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević posjetili su tvrtku Sardina d.o.o. Postira na Braču danas za vrijeme svog boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tvrtka Sardina se bavi ulovom male plave ribe, uzgojem bijele morske ribe i tuna te preradom ribe.

Sardina ima ukupno četiri uzgajališta lubina i komarči, a odnedavno je pokrenula i proizvodnju dagnji u polikulturi s bijelom ribom te ostvaruje preko 90% ukupne proizvodnje bijele ribe u Splitsko-dalmatinskoj županiji i oko 4% ukupne proizvodnje bijele ribe u RH. Cjelokupna proizvodnja je plasirana na domaće tržište. Sardina je jedna od od četiri uzgajivača plavoperjane tune u Hrvatskoj i ostvaruje 33% ukupne godišnje proizvodnje plavoperajne tune u RH, koju uspješno plasira na tržište Japana.

Uz vlastitu flotu plovila Sardina d.o.o. Postira posjeduje i novi pogon za preradu ribe.

Značajan izvoz tune na japansko tržište

"Sardina je primjer tvrtke koja osigurava domaću bijelu ribu našim potrošačima, a istovremeno ostvaruje značajan izvoz tune na japansko tržište. Vlastiti uzgoj i prerada omogućuju zatvoreni ciklus proizvodnje i kontinuitet plasmana što joj daje dodatnu prepoznatljivost na tržištu.

Korištenjem sredstava Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Sardina se svrstala uz bok našim najuspješnijim tvrtkama. Zapošljavanjem lokalnog stanovništva Sardina na najprimjereniji način oplemenjuje život stanovnicima Brača i kada bi svaki naš otok imao jednu Sardinu mi bismo bili visokorazvijena zemlja s naseljenim otocima. Uvijek govorim o razvoju ruralnih područja, no razvoj ribarstva i industrije prerade ribe velika je šansa za razvoj naših otoka što mi je jednako važno kao i kontinentalne ruralne sredine", izjavio je ministar Tomislav Tolušić nakon posjeta Sardini d.o.o. Postira.


Tagovi

Sardina Tomislav Tolušić Izvoz tune


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."