Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plava riba
  • 19.12.2016. 16:30

Tolušić potrošačima: Bit će srdela za Badnjak

Omogućuje se ribolov okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom tijekom razdoblja od 21. prosinca u 12,00 sati do 24. prosinca u 12,00 sati plovilima manjima od 18 metara duljine čiji ulov sitne plave ribe u 2016. nije premašio 200 t po plovilu.

Foto: bigstockphoto.com,
  • 1.562
  • 162
  • 0

Objavljeni su Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom i Pravilnik o dopunama Pravilnika o prostornom i vremenskom ograničenju obavljanja gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom u 2016. godini.

Izmjenama i dopunama ovih dvaju propisa omogućuje se ribolov okružujućom mrežom plivaricom - srdelarom tijekom razdoblja od 21. prosinca u 12,00 sati do 24. prosinca u 12,00 sati plovilima manjima od 18 metara duljine preko svega čiji ulov sitne plave ribe u 2016. godini nije premašio 200 t po plovilu.

Napominjemo pritom kako tijekom tog kratkog razdoblja vrijedi ista prostorno-vremenska regulacija ribolova u kanalskim područjima koja je bila na snazi do 15. prosinca ove godine. Popis plovila koja udovoljavaju gore navedenim uvjetima te im se omogućava ribolov plivaricom srdelarom od 21. do 24. prosinca 2016. godine nalazi se ovdje, kao i na oglasnim pločama ispostava Uprave ribarstva.

"Ovim smo propisima omogućili dostupnost sitne plave ribe na domaćem tržištu tijekom božićnih blagdana, istovremeno vodeći računa o mjerama zaštite ovih stokova", izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Foto: bigstockphoto.com,


Tagovi

Srdele Plivarice


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić