Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zajednička ribarstvena politika
  • 18.01.2014. 16:00

Sustav kontrole provođenja ZRP-a

Na seminaru o ZRP-u je istaknuto - sukladno novim pravilima, ribari će biti dužni iskrcavati cjelokupni ulov i voditi evidenciju o količinama i vrstama zastupljenim u ulovu

Foto: depositphotos.com, DmitriyG
  • 376
  • 34
  • 0

Agencija za kontrolu ribolova Zajednice (European Fisheries Control Agency - EFCA) organizirala je u Dubrovniku, 15. i 16. siječnja 2014. godine seminar o mogućnostima kontrole i primjene Zajedničke ribarstvene politike u dijelu koji se odnosi na nužnost iskrcaja cjelokupnog ulova. Seminaru su prisustvovali predstavnici svih zemalja članica EU, Europske komisije (DG MARE), znanstvenih institucija i dionika iz sektora ribarstva, kao i pomoćnik ministra poljoprivrede, Tihomira Jakovine.

Temeljne uredbe Zajedničke ribarstvene politike zahtijevaju prilagodbu inspekcijskih poslova i sustava kontrole koji bi zadovoljili nove kriterije. Konkretno, sukladno novim pravilima, ribari će biti dužni iskrcavati cjelokupni ulov i voditi evidenciju o količinama i vrstama zastupljenim u ulovu.

Države članice EU složile su se da Agencija za kontrolu ribolova Zajednice ima važnu ulogu u koordinaciji provedbe ovih odredbi. Agencija će pomoći državama članicama i Europskoj komisiji u uspostavi jednostavnog i cjenovno prihvatljivog sustava praćenja i osiguravanja usklađenosti s ovim odredbama te izraditi tehničke preporuke o načinu kontrole koji će se koristiti. Na Seminaru je potvrđena važnost uključivanja dionika iz sektora ribarstva i uvažavanja savjeta znanstvene zajednice u postizanju uspješne primjene obveze iskrcaja ulova.

"Posrednička uloga Agencije za kontrolu ribolova Zajednice olakšat će implementaciju i korištenje zajedničke metodologije kao i transparentnost provođenja ove nove odredbe unutar Zajedničke ribarstvene politike", izjavio je Pascal Savouret, izvršni direktor Agencije za kontrolu ribolova Zajednice.

"Očuvanje resursa i održivo ribarstvo zajednički je cilj svih sudionika ovog Seminara. Očekujem da ćemo suradnjom i razmjenom iskustava postići sustav kontrole kojim ćemo svi biti podjednako zadovoljni.", istaknuo je Ljubomir Kučić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Foto: depositphotos.com, DmitriyG


Tagovi

ZRP Seminar EFCA Pascal Savouret Ljubomir Kučić Ribarstvo Dubrovnik

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.