Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije u akvakulturi
  • 13.11.2014. 10:35

Prijavljujete se na natječaj za akvakulturne investicije?

Natječaj za Mjeru 2.1- Proizvodne investicije u akvakulturi bit će otvoren još dva dana, a sve potrebne informacije nalaze se u prilogu članka!

  • 273
  • 13
  • 0

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podsjećaju sve zainteresirane da je još 2 dana otvoren natječaj za Mjeru 2.1. - Proizvodne investicije u akvakulturi. Ovo je prvi natječaj za sredstva Europskog fonda za ribarstvo, koji će Hrvatska provoditi tijekom 2014. i 2015. godine. Svrha sufinanciranja projekata u okviru tog fonda je poboljšanje konkurentnosti sektora ribarstva te doprinos stvaranju ekološki, ekonomski i socijalno održivog ribarstva.

Cilj mjere 2.1. je modernizacija postojećih uzgojnih kapaciteta u akvakulturi radi povećanja proizvodnje i jačanja konkurentnosti tog sektora, a obuhvaća uzgoj riba i školjkaša u moru i slatkim vodama. Korisnici su pravne i fizičke osobe ovlaštenici povlastice za akvakulturu (morsku/slatkovodnu). Sredstva javne potpore za ovu mjeru iznose 5.010.000,00 eura, a pojedinačni korisnik može tražiti potporu za prihvatljive troškove koji nisu manji od 1.500 eura. Najviši iznos potpore po korisniku iznosi 1.000.000 eura (u protuvrijednosti u kunama). Javna potpora iznosi 60% sveukupnih prihvatljivih troškova.

Natječaj je otvoren do 14. studenog 2014. godine, a sve potrebne informacije (Pravilnik, Obrasce, Vodič za evidenciju korisnika u ruralnom razvoju te Vodič za podnošenje zahtjeva pomoću elektronske aplikacije AGRONET) možete pronaći u prilogu članka.

Foto:


Dokumenti


Tagovi

APPRRR Modernizacija Akvakultura Ribari AGRONET Ribarstvo Konkurentnost ribarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić