Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 21.11.2016. 07:30

PP Orahovica 9 milijuna kuna za preradu ribe

APPRRR je PP Orahovica isplatila 9 milijuna kuna za preradu slatkovodne ribe. Prerađuju se sve ribe iz uzgoja, a od proizvoda na tržište se plasiraju odresci, glava, rep, iznutrice, ali i cijela očišćena riba.

Foto: PP Orahovica
  • 1.497
  • 73
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice".

Korisniku PP Orahovica d.o.o. isplaćeno je 9.042.368,20 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje pogona za preradu slatkovodne ribe (linija za preradu ribe).

Ulaganje je realizirano u naselju Čačinci u Virovitičko-podravskoj županiji. Riba PP Orahovice se prerađuje u modernim pogonima, a sve je praćeno strogom kontrolom bioloških, kemijskih i fizičkih rizika. Cijela prerada prati se HACCP sustavom i ISO 22000 certifikatom koji upravljaju kontrolom od ulaza sirovina preko rukovanja i proizvodnje sve do distribucije krajnjeg proizvoda.

Najviše se uzgaja šaran

Prerađuju se sve ribe iz uzgoja, a odproizvoda na tržište se plasiraju odresci, glava, rep, iznutrice, ali i cijela očišćena riba. Osim za prijevoz na domaćem tržištu i tržištu regije, PP Orahovica posjeduje i dozvolu za prijevoz ribe u zemljama EU-a. Proces proizvodnje sastoji se od nekoliko faza, a cilj svake faze je uzgojiti zdravu ribu bogatih nutritivnih vrijednosti.

U ribnjacima PP Orahovice, radi boljeg iskorištenja proizvodnog potencijala, ribe se nasađuju u polikulturi. Dominantna vrsta je šaran, a uz njega se uzgaja i amur, tolstolobik, som, linjak, štuka, smuđ, cvergi, deverika, bodorka. Prema intenzitetu uzgoja, ribe se uzgajaju u poluintenzivnom te intenzivnom sustavu, a osim prirodne hrane koristi se visoko kvalitetna ekstrudirana hrana. U sustavu proizvodnje ribe nalazi se i laboratorij opremljen najmodernijom opremom za praćenje kvalitete vode koji osigurava maksimalno korištenje prirodne hrane i stvaranje idealnih uvjeta za uzgoj zdrave i kvalitetne ribe.

Više o svim korisnicima IPARD sredstava pogledajte ovdje.

Foto: PP Orahovica


Tagovi

APPRRR IPARD Slatkovodna ruba Prerada Pogon Šaran


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije