Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore za ribare
  • 20.09.2016. 10:30

Potpore za udružene ribare!

Ove godine zaprimljeno je 19 prijava koje su sve odobrene te je ministar poljoprivrede Davor Romić potpisao Odluke i Ugovore o dodjeli potpore u ukupnom iznosu od 4.164.408,67 kuna.

Foto: pcdazero/pixabay.com
  • 1.452
  • 145
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva i u 2016. godini provodi model postojećih potpora kroz dodjelu potpore udruženjima u ribarstvu kroz provedbu Pravilnika o dodjeli potpore udruženjima u ribarstvu ("Narodne novine", broj 52/2016).

Korisnici u ovoj mjeri su ribarske zadruge, ali i druga komorska udruženja, udruge i klasteri u ribarstvu. Cilj ove mjere je kroz sufinanciranje pomoći radu i razvoju udruženja u ribarstvu. Udruživanje ribara u organizirane oblike jedini je način da se ribarima olakša njihov rad bilo kroz pronalaženje tržišta i postizanje najboljih cijena za ulovljenu ribu bilo kroz nabavu repromaterijala po povoljnijim cijenama, ali i artikuliranje svojih objedinjenih zahtjeva i potreba prema nadležnim institucijama.

Ove godine zaprimljeno je 19 prijava koje su sve odobrene te je ministar poljoprivrede Davor Romić potpisao Odluke i Ugovore o dodjeli potpore u ukupnom iznosu od 4.164.408,67 kuna.

Spomenuti Pravilnik definirao je dodjelu potpore za sufinanciranje kupnje opreme, raznih aktivnosti edukacije/promidžbe i sudjelovanja na sastancima, organizaciju i sudjelovanje na sajmovima te sufinanciranje plaće upravitelja i plaće djelatnika zaposlenih u ribarskim zadrugama ili djelatnika u udruženju u ribarstvu.

Bitno je napomenuti da se ovom potporom financijski pomoglo udruženjima da preko svojih predstavnika sudjeluju i na sastancima odbora ustanovljenih od strane EK na kojima se raspravlja o problematici ribarstva u Mediteranu, ali i donose razne mjere upravljanja pri čemu je vrlo bitno i sudjelovanje hrvatskih ribara.

Foto: pcdazero/pixabay.com


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Udruživanje ribara Potpora


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]