Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribolovne kvote
  • 24.08.2014. 10:35

Najavljeno smanjenje ribolovnih kvota

Smanjenje ribolovnih kvota predviđeno na godišnjoj osnovi, radi popravka štete nanesene stokovima tijekom prethodne godine.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 216
  • 15
  • 0

Europska komisija je u Bruxellesu 11. kolovoza najavila smanjenje ribolovnih kvota za 10 članica Europske unije. Smanjenje za 2014. godinu je predviđeno zbog potvrde prekoračenja kvota od stane država članica za 2013. godinu. Smanjenje kvota će se odnositi na Belgiju, Dansku, Grčku, Španjolsku, Francusku, Irsku, Nizozemsku, Poljsku, Portugal i Ujedinjenu Kraljevinu te 45 ribljih stokova.

"Ako želimo ozbiljno pristupiti suzbijanju prekomjernog izlova, moramo se strogo pridržavati pravila, a to uključuje poštovanje kvota. Zadovoljstvo mi je što smo 2013. u tome bili uspješniji nego prijašnjih godina. S tim u vezi, kako bi naše riblje zalihe diljem Europe bili zdrave, potreban nam je učinkovit sustav kontrole za provedbu pravila", ističe Maria Damanaki, povjerenica za pomorstvo i ribarstvo.

Smanjenje ribolovnih kvota je predviđeno na godišnjoj osnovi, radi popravka štete nanesene stokovima tijekom prethodne godine. Da bi se osigurala održiva uporaba zajedničkih ribolovnih resursa, koja je trenutačno narušena zbog prekomjernog izlova, smanjenje kvota će biti za 22 % manje u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Ribolovne kvote Ribolov Europska komisija Maria Damanaki Prekomjerni izlov Sustav kontrole


Autorica

Mateja Baotić

Više [+]

Mateja je administratorica AgroKluba i apsolventica je Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Voli prirodu i vječni je optimist!