Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 13.03.2014. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštitite ozimi ječam od pjegavosti

Obaviještavaju se ratari neka zaštite ozimi ječam od sive i mrežaste pjegavosti

  • 83
  • 6
  • 0

Dugotrajno vlaženje i porast temperatura posljednjih dana na većini parcela zasijanih ozimim ječmom pogodovalo je pojavi i razvoju bolesti lista: mrežaste pjegavosti (Pyrenophora teres) i sive pjegavosti (Rynchosporium secalis). Ukoliko se nastave tijekom sljedećih mjeseci povoljni vremenski uvjeti (toplo i vlažno vrijeme) možemo očekivati daljnje jačanje i širenje bolesti na zdravi list.

Preporučamo poljoprivrednicima da pregledaju usjev i ukoliko imaju neku od navedenih bolesti primjene sljedeće fungicide: Duett Ultra, Opus Team, Amistar, Amistar Extra, Duett, Respect 250 SC, Impact, Takt SC, Falcon 460 EC, Prosaro 250 EC, Opera SE, Caramba SL i dr.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja potrebno je primijeniti sukladno uputi proizvođača i dozvolama. Ambalažu SZB zbrinuti na propisani način te popuniti evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja (Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida-NN 142/12 i Zakon o održivoj uporabi pesticida-NN 14/14).


Tagovi

Ozimi ječam SZB Mrežasta pjegavost Siva pjegavost Fungicidi Zaštita


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]