Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 20.04.2016. 15:30

Uništavanje korova u kukuruzu bez korekcije

Koštan, muhar, ljulj, sirak, europski mračnjak, ambrozija, dvornici, loboda, štir.. Jednom primjenom riješite ih sve.

  • 4.164
  • 132
  • 0

Za uspješno suzbijanje korova u kukuruzu bitno je što ranije primijetiti pojavu korova, ali ih i na adekvatan način uništiti te spriječiti mogućnost rasta novih kroz duže vremensko razdoblje. Stoga je Bayer razvio Adengo kao osnovni tretman za uništavanje korova koji je učinkovit, siguran te manje ovisi o vlazi tla pa time više nije potrebna korekcija.

Adengo je kompletno rješenje za suzbijanje najšireg spektra travnih i širokolisnih korova u kukuruzu. Odlikuje se snažnim djelovanjem preko lista i dugotrajnim djelovanjem preko tla. Manje je ovisan o vlazi tla te s jednom primjenom osigurava kukuruz koji je čist od korova kroz cijeli kritičan period zakorovljenosti.

Štavelj, Rumex Spp.

Posebnost i jedinstvenost jednog herbicida

Za aktivaciju mu nije potrebno puno kiše (svega 8-10 mm), a svaka kiša ponovno će ga aktivirati, što predstavlja dodatnu prednost pri suzbijanju naknadnih ponika korova u najosjetljivijim fazama razvoja kukuruza. Moguće ga je primijeniti odmah nakon sjetve pa sve do tri lista kukuruza, s malom dozom primjene po hektaru (0,44 L/ha). Osim toga, Adengo je jednostavan za primjenu i za rukovanje.

Ovaj herbicid se sastoji od dvije aktivne tvari: tienkarbazon-metila koji ima snažno i dugotrajno djelovanje preko lista i izoksaflutola koji je jedinstveno prilagođen vremenskim uvjetima te ima sposobnost reaktivacije nakon svake kiše. Sadrži također zaštitne tvari u obliku ciprosulfamid.

Osjak, Cirsium arvense

Zašto Adengo?

  • bolja djelotvornost na širok spektar širokolisnih i travnih korova
  • kontaktno i zemljišno djelovanje
  • za aktivaciju potrebno vrlo malo kiše (8-10 mm)
  • reaktivacija nakon svake kiše i duže djelovanje preko tla
  • iskustvo pokazuje stopirajuće djelovanje i na višegodišnje korove
  • ne zaustavlja kukuruz u rastu i ne umanjuje prinos

Iskustva drugih proizvođača

"Svim proizvođačima koji još nisu koristili Adengo, preporučio bih ga jer ima jednostavnu dozaciju po hektaru, odličnu efikasnost na sve značajnije korove u kukuruzu te fleksibilno vrijeme primjene.", govori Miljenko Zobić iz Murskog Središća.

Nadovezuje se i Krunoslav Mitrović iz Valpova: "Adengo bih preporučio svim ozbiljnim proizvođačima jer ćete izbjeći split metode, riješiti korove u poniku, djelovanjem preko tla i preko lista."

Ispod članka pogledajte video u kojemu proizvođači govore o najznačajnijim korovima i najčešćim problemima s herbicidima s kojima se ratari susreću, a u PDF formatu, također ispod članka, pogledajte i fotografije najznačajnijih korova na njivama.


Dokumenti


Tagovi

Krunoslav Mitrović Adengo Miljenko Zobić


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije