Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 27.05.2015. 10:15

Suzbijanje korova na manjim površinama kukuruza!

Tvrtka Syngenta Agro proširila je svoju paletu herbicida u kukuruzu novim, cjelovitim rješenjima za suzbijanje svih vrsta korova nakon nicanja.

Foto: depositphotos, goodluz
  • 855
  • 36
  • 0

Kada govorimo o suzbijanju korova, važno je naglasiti kako je svaki proizvođač najbolji tehnolog na svojim površinama jer najbolje poznaje probleme koji se javljaju na njegovim parcelama. Tvrtka Syngenta Agro proširila je svoju paletu herbicida u kukuruzu novim, cjelovitim rješenjima za suzbijanje svih vrsta korova nakon nicanja.

Osim već dobro poznate kombinacije herbicida Elumis i Peak tzv. "klokana" koji je svoje iznimno djelovanje dokazao na mnogim njivama, tvrtka Syngenta Agro na hrvatsko tržište uvodi još jedno cjelovito rješenje - Elumis®Banvel®. Za potrebe proizvođača koji proizvode kukuruz na manjim površinama, Syngenta je posebno razvila cjelovitu kombinaciju herbicida Elumis i Banvel. Kombinacija herbicida Elumis i Banvel na tržište dolazi u pakiranju od 1 l Elumis + 0,25 l/ha Banvel, što je dovoljno za površinu 0,7 ha.

Elumis®Banvel® sadrži tri djelatne tvari (kiselinski mesotrion, nikosulfuron i dikamba) s iznimno širokim spektrom djelovanja na korovnu floru kukuruza. Primijenjuje se u stadiju od 3 do 5 listova kukuruza. Suzbija gotovo sve jednogodišnje i višegodišnje, uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu od kojih izdvajamo odlično djelovanje na sirak, koštan, ambroziju, abutilon, čičak i brojne druge korove. Elumis®Banvel® djeluje preko lista i preko korijena, neovisno o oborinama. Ima izraženo dugotrajno djelovanje koje sprječava naknadni ponik korova.

Doza primjene za 0,7 ha: 1 l Elumis + 0,25 l Banvel uz dodatak okvašivača Etalfix Pro (0,1 l na 100 l vode).

Dakle, ukoliko postoji problem sa višegodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima koji niču kasnije u proljeće, tada treba primijeniti herbicid koji će na najbolji način suzbiti kompletnu korovnu floru. Prednost tada svakako imaju kombinacije herbicida koji djeluju preko lista, stabljike i tla kao što su Elumis®Peak® za veće površine (jedinstveno "klokan" pakiranje za 3 ha) ili Elumis®Banvel® ekonomično pakiranje za manje površine (0,7 ha). Navedene kombinacije sprečavaju i naknadni ponik korova čime se i "banka" sjemena u tlu postepeno smanjuje.

Za više informacija o novoj kombinaciji herbicida, kontaktirajte Syngenta Agro stručnjake na jedan od niiže navedenih kontakata.

Foto: depositphotos, goodluz


Tagovi

Syngenta Elumis Banvel Elumis Peak Kombinirani herbicid Suzbijanje korova Klokan pakiranje Etalfix Pro Okvašivač Sirak Ambrozija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]