Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žnidarić usluge
  • 08.02.2016. 12:30

Što trebate znati o traktorskim gumama?

Ako se istrošena guma ne zamijeni, osim nedovoljne efikasnosti u radu, imamo i dodatne financijske troškove.

  • 15.214
  • 302
  • 0

Vrijeme je redovitog servisiranja poljoprivredne mehanizacije koje uključuje i eventualnu zamjenu guma. Znate li kada se one mijenjaju, što utječe na trošenje, koje gume su idealan odabir? Pričali smo s vlasnikom Žnidarić usluga, Nevesinom Žnidarićem, koji nam je odgovorio na ova, ali i brojna druga pitanja o traktorskim gumama!

Na vrijeme zamijenite gume na vašoj poljoprivrednoj mehanizaciji

Kada je potrebno promijeniti traktorske gume?

Gume se mijenjaju zbog istrošenosti gazećeg sloja ili ripne koja hvata zemljanu površinu te ako je guma jako oštećena sa strane ili na gazištu.

Koje su posljedice ako se na vrijeme ne promjeni guma? Može li nastati veća šteta na vozilu?

Ako se istrošena guma ne zamjeni dolazi do proklizavanja gume po površini te nema efikanosti u radu, primjerice prilikom oranja. Također, ako je guma stara i ispucala te je stalno potreban popravak gume, stvaraju se samo dodatni financijski, a tako i vremenski troškovi.

U ponudi tvrtke Žnidarić pronaći ćete preko 100 modela traktorskih guma! Izbor pogledajte na linku Žnidarić usluge.

Koliki je vijek trajanja jedne traktorske gume i o kojim sve čimbenicima on ovisi?

Vijek traktorske gume nije određen, guma se troši ovisno u kakvim se uvjetima radi sa strojem. Razliku čini i rad na kamenu, zemlju ili šljunku te sprema li se stroj u garažu ili je i u neradno vrijeme pod vremenskim utjecajima na otvorenom. Naravno da onda i vremenski utjecaji smanjuju vijek trajanja gume.

Utječe li stanje guma na potrošnju goriva?

Kod istrošene ripne rad stroja nije maksimalno iskorišten i postoji mogućnost da stroj nepotrebno proklizava. U ovoj situaciji dakako dolazi i do bespotrebne veće potrošnje goriva.

Koji tip gume odabrati i zašto? Radijalne ili dijagonalne, u čemu je razlika?

Radijalne gume potrebne su strojevima na sve pogone te posebno strojevima s teškim priključcima s prednje i stražnje strane, ali i strojevima koji voze cestom brzinom do 70 km/h. Dijagonalne gume namijenjene su manjim traktorima za slabije i neopterećene strojeve s lakšim priključcima.

Na koji način funkcionira izmjena traktorske gume - dolaze li klijenti traktorom kod Vas u radionu ili pak izlazite na teren? Pojasnite malo našim čitateljima proces izmjene.

Traktorska guma može se zamijeniti u svakoj vulkanizerskoj radioni koja je opremljena strojem za teretni program montaže i demontaže guma. Bitno da se dobro namažu rubovi guma s masnom pastom da bi guma što bolje sjela na čelični naplatak. Kod nas se kupljena guma može odmah i namontirati, ali najčešće ih kupcima šaljemo poštom.

Koliko vremena je potrebno za promjenu traktorske gume?

Guma se može zamijeniti vrlo brzo, od 15 do 30 minuta, sve ovisi o stručnosti djelatnika.

Postoji li garancija na traktorske gume?

Garancija vrijedi ako je guma sa serijskom greškom, a to se odmah vidi prilikom montaže. Sve gume su ispitane prije izlaska iz tvornice tako da do mehaničkih oštećenja dolazi u radu ili kod montaže, a to ne ulazi u garanciju jer se oštećena ili neispravna guma šalje u tvornicu na ispitivanje. Također, garancija ne vrijedi ako je primjerice postavljena dijagonalna guma na stroju gdje je propisana radijalna guma te dijagonalna guma ne može izdržati opterećenje stroja i priključaka u radu.

Koja su najtraženije marke traktorskih guma?

Marke koje se najčešće prodaju na našem tržištu su: Seha, Trayal, Petlas, Mitas, BKT, Cultor i druge. Cijena najčešće određuje kvalitetu guma, ali s druge strane, svaka guma koja je nova bolja je od one istrošene makar bila i najjeftinija.

Prodaja i montaža guma najpoznatijih proizvođača

Tvrtka Žnidarić-usluge d.o.o. bavi se prodajom i montažom različitih vrsta guma najpoznatijih svjetskih proizvođača kao što su: Mitas, Cultor, Trayal, Petlas, BKL i drugi. U svojoj ponudi, osim traktorskih, imaju i gume za prikolice. Ukupni Žnidarić asortiman, koji pak broji preko 100 modela traktorskih guma, možete pogledati u Poljoprivrednom oglasniku.

Za sve dodatne informacije u vezi guma za vaše poljoprivredne strojeve možete se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Žnidarić Traktorske gume Nevesin Žnidarić Gume za prikolice Seha Trayal Petlas Mitas Bkt Cultor


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo