Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agronom
  • 28.06.2016. 15:00

Stižu novi Multi i Profi Steyr traktori

Poznati austrijski brend Steyr najavljuje novitete Multi i Profi serije traktora koji će biti u slobodnoj prodaji od 2017. godine.

  • 3.998
  • 219
  • 0

Poznati austrijski brend Steyr najavljuje novitete Multi i Profi serije traktora koji će biti u slobodnoj prodaji od 2017. godine. Podsjetimo da pouzdanost u Steyr kvalitetu kod svojih kupaca njeguju još od 1947. godine i u ovih gotovo 70 godina je proizvedeno 585.000 traktora.

Danas ovaj moderan i intuitivan brend ostvaruje 587,3 milijuna eura prometa, a potvrdu svojih nastojanja dobili su i kroz brojne nagrade na brojnim međunarodnim izložbama ("Maschine des jahres" među posljednjima na prošlogodišnjoj Agritechnici u Hannoveru), ali i testovima nezavisnih instituta (za najmanju potrošnju goriva). Napokon, i tvornica u St. Valentinu je prije dvije godine dobila nagradu "Plant of the Year" za produktivnost odnosno najbolju organizaciju montažne linije.

Godišnje se proizvede oko 10 tisuća vozila

U ovoj je tvornici zaposleno 600 radnika 19 nacionalnosti, od kojih 55 inženjera za razvoj novih proizvoda i inovacija za Steyr brend. Dnevno se obradi 300 tona materijala, ugradi 7.000 dijelova po jednom traktoru, a ugrubo godišnje proizvede 10.000 vozila. Iz ove se tvonice opskrbljuje 34 tržišta, a najdalje su isporuke na Novi Zeland. Široka ponuda Steyr-a počinje s Kompakt traktorima za male farme i primjene, preko višenamjenskog Multi i profesionalnih Profi i CVT modela, do najvećeg Steyr-a ikad - Terrus CVT.

40 posto proizvodnje odnosi se na Multi i Profi seriju.

Novosti u Multi seriji

Steyr Multi 4150 lansiran je 2013. godine i u samo godinu dana je osvojio tržište, a u Austriji bio najprodavaniji model traktora. No, za narednu su sezonu Steyer-ovci osuvremenili Multi i Profi serije novim osobinama, pa je, kažu, Multi još multifunkcionalniji, a Profi još profesionalniji. Tako su nove perjanice Steyr-a tri modela u seriji Multi i pet modela u seriji Profi.

Udobnost, učinkovitost i svestranost traktora

Sva tri modela nove Multi serije (4100, 4110 i 4120) imaju 3,4 litarske FPT motore, s četiri cilindra i četiri ventila po cilindru, nazivne snage motora 88, 107 i 117 KS. Maksimalna se snaga potiže već na 1.900 okretaja u minuti, a maksimalan moment sile je 497, 448 i 471 Nm. Motor koji daje više snage uz manju potrošnju goriva, je Hi - eSCR tehnologije (IV stupanj emisije) koji ne trebaju DPF filter, a imaju servisni interval za mijenjenje ulja 600 sati. Kapacitet tanka za gorivo je 150, a ureu (AdBlue) 40 litara.

Ističe se kako "Multi" označava udobnost, učinkovitost i svestranost jer je traktor testiran u uporabi i na brdovitim, planinskim terenima, na mješovitim farmama te različitim ratarskim radovima.

U fokusu novog Multi-ja su napredne Ecotronik značajke koje obuhvaćaju upravljački Multicontroller s novim joystickom za utovarivanje na desnom rukohvatu, podesive točke prijenosa i mogućnost memoriranja dvije brzine motora te tri podesive postavke na ručici - utovar, transport i poljski rad. U fokusu je i automatizirani prijenos 32/32, jedinstven na tržištu, kao i suspenzija prednje osovine. "Šaltanje" je robotizirano, a u glavnom je radnom području 13 brzina, što daje više efikasnosti. Smanjena potrošnja goriva i buka postiže se na 40 km/h u eco modu na reduciranih 1.730 okretaja u minuti. Automod funkcija na polju ili u transportu automatski prilagođava brzine bez potrebe pritiskanja kvačila.

Četiri su brzine priključnog vratila kao standard (540, 540E, 1000 i 1000E). Povećan je i protok hidraulike (CCLS pumpa) na 80-100 litara u minuti. Prednji utovarivač SF 3720, upravljan joystickom na Multicontrolleru, je tvornički integriran. Preglednost rada prednjeg utovarivača je 360 stupnjeva, neometan je pogled sa svih strana, a na krovnom prozoru i za noćni rad ugrađeno je osam LED radnih svjetala.

Udobnost i preglednost kabine

Novi je ovjes prednje osovine omogućio povećanje dozvoljene težine sa 7,4 na 8 tona, udobniju cestovnu vožnju, bolju vuču u polju i montiranje 28'' prednjih guma. Dužina podvozja je 2420 mm.

Multi je opremljen ISOBUS II sustavom sa GPS antenom i S-TECH 300 monitorom, koji sprječava preklapanja redova na polju u sjetvi ili prskanju.

Novosti u Profi seriji

Zbog potpuno novog dizajna, ova serije nosi moto "atraktivne svestranosti". Inače, Profi serija s ponosom nosi oznaku "made in Austria" još od 2004. godine, a sada je proširena za pet novih modela od 115 do 145 konjskih snaga. Svih pet modela mogu biti u Classic ili CVT inačici u kojoj najjači model s Power plus-om postiže i do 175 KS. Četiri modela (4115,4125, 4135 i 4145) opremljena su 4,5 litarskim FPT motorom sa 4 cilindra, a model 4145 se proizvodi i sa 6,7 litarskim FPT motorom od 6 cilindara. Motori Profi serije su Hi-eSCR i AdBlue only tehnologije sa svim svojim značajkama već spomenutim kod Multi serije. Povećan je tank goriva sa 175 na 230 litara, a tank uree na 40 litara.

Odlična preglednost iz kabine

Širi prednji utovarivač (za 18,5 cm) omogućava odličnu preglednost iz kabine čemu pridonose i 16 LED svjetala svaki po 2.000 lumena. Unatoč produženja dužina podvozja na 2.684 mm, ostaje uzak kut okretanja od 5,4 m te udobnost uslijed suspenzije kabine i prednje osovine. Profi modeli dodatno imaju Easy-tornic management gdje je svaki radni korak vremenski tempiran ili primjerice udaljenost usnimljena. Traktori su opremljeni ISOBUS III sustavom koji omogućava da priključni uređaj, kao što je primjerice balirka, diktira brzinu kretanja traktora. S-TECH GPS sustav navođenja ima preciznost 2,5 cm.

Spomenimo na kraju da Steyr ima široki raspon traktora opremljenih za komunalne, građevinske i šumarske radove snage 58 do 300 KS sa 4 i 6-cilindarskim FPT motoroima SCR tehnologije izgaranja (Stage 3B do 115 KS i Stage 4 od 99 KS). Svih je pet modela (Kompakt, Multi, Profi, CVT i Terrus) također opremljeno Multicontroller upravljačem, preglednom kabinom s niskom razinom buke, ergonomskim sjedalima i opuštajućom radnom okolinom, te brojnim drugim pogodnostima, ovisno o namjeni i modelu.

Za više informacija o Steyr novitetima obratite se tvrtki Agronom, koja je ekskluzivni uvoznik, prodavač i seviser traktora Steyr za Republiku Hrvatsku, na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Steyr Agronom Noviteti Traktor Multi Profi Motor Kvaliteta


Autor

Jozo Radišić

Više [+]

Stručnjak za mehanizaciju i zaljubljenik u poljoprivredu, s velikim iskustvom u proizvodnji.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]