Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna nesreća
  • 24.08.2015. 07:20

Smrtno stradao u nesreći s prskalicom!

Alan Dimbleby, 62, prskao je usjeve na polju blizu Westerhama, Kent, prošlog mjeseca, kada je došlo do tragične nesreće. Otac troje odrasle djece vozio je Bateman prskalicu niz strmo brdo, kada je izgubio kontrolu nad vozilom.

  • 1.582
  • 156
  • 0

Obitelj farmera koji je nedavno smrtno stradao u nesreći na polju u Kentu u Engleskoj, govori za FarmersWeekly kako je bio predivan muž, otac i djed koji je uvijek bio spreman pomoći. No, to ne umanjuje njihovu nesreću.

Alan Dimbleby, 62, prskao je usjeve na polju blizu Westerhama, Kent, prošlog mjeseca, kada je došlo do tragične nesreće. Otac troje odrasle djece vozio je Bateman prskalicu niz strmo brdo, kada je izgubio kontrolu nad vozilom. Vjeruje se kako se prskalica prevrnula i nekoliko puta prije zaustavljanja u podnožju brda.

Ni 40 godina iskustva nije pomoglo

Dimbleby je izbačen iz kabine i pretrpio je traumatične ozljede glave i vratne kralježnice. Suradnik koji ga je pronašao na polju pozvao je zračnu hitnu pomoć, policiju, vatrogasce, koji su ubrzo stigli na mjesto događaja. Dimbley je primio liječničku pomoć na mjestu nesreće, odvežen je u ambulantu u obližnjoj bolnici u Londonu kako bi se liječenje nastavilo, međutim u bolnici je preminuo nakon što ga je obitelj odlučila skinuti sa aparata za održavanje života.

Dimbleby je imao više od 40 godina iskustva u poljoprivredi. Radio je s prskalicama diljem Kenta i bio je veliki stručnjak te je radio pod ugovorom i za druge farme. Također je obučavao farmere u vožnji viličara i telehendlera za NSF Međunarodnu osiguravajuću grupu.

Najviše smrtnih slučajeva u poljoprivredi

Dimbleby je rodom iz Londona, od mladih dana zaljubljenik u poljoprivredu, koju je odabrao i kao profesiju. Omiljen među kolegama, voljeni otac blizanaca (30) Thomasa i Laure, te najstarijeg Marca (36) koje je naučio sve o poljoprivredi, bio je u sretnom braku sa 41-godišnjim stažem. Djeca su mu redovno pomagala u poslovima na farmi, a nastavit će se baviti time njemu u čast. Njegova obitelj ne može pronaći riječi kojima bi opisala njegov odlazak, a najtužniji su njegovih osmero unučića.

"U poljoprivredi je najviše smrtnih slučajeva nego u ijednoj drugoj industriji pa treba biti iznimno oprezan", rekao je Thomas. Najvažnije je ne riskirati i tražiti savjet kad god je to moguće. Bolje spriječiti nego liječiti. U Alanovu čast, za vrijeme sprovoda, konvoj traktora se provezao od Tonbridge-a do Pratts Bottom-a.


Tagovi

Alan Dimbley Bateman prskalica Viličari Telehendleri Ambulanta Smrt Nesreća Kent FarmersWeekly Ozljede Iskustvo


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]