Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • POD
  • 15.04.2016. 13:30

Sa Zetorom zaokružili ponudu za poljoprivrednike!

Zetor je pristupio nama, tražili su pouzdanog i kvalitetnog partnera za hrvatsko tržište, a za nas su čuli od naših klijenata u Češkoj, kaže direktor Proizvodnje opruga Dežanovac, Ivan Ignatovski.

  • 1.991
  • 94
  • 0

Proizvodnji svih vrsta opruga, rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i izradu opruga specijalne namjene te prodaji poljoprivredne mehanizacije, rezervnih dijelova te uslugama servisa - Proizvodnja opruga Dežanovac, dodaje i preuzimanje generalnog zastupništva za Zetor.

Prodaju traktora, prodaju rezervnih dijelova i servis. Pregovori su završeni, slijedi potpisivanje ugovora, kaže direktor Ivan Ignatovski.

Preuzimate, dakle, zastupništvo poznatog brenda?

Preuzeti jedan novi brend nije jednostavno, nije lako. Zetor nisu priključci, Zetori su vozila tako da je to jedan malo drugačiji način poslovanja, organizacije. Drugačija je i percepcija kupaca i radi se uistinu o ozbiljnom programu. Mi smo bili jako sretni jer je Zetor pristupio nama, oni su čuli za nas u Češkoj od naših klijenata. Mi, naime, imamo klijente u Češkoj kojima isporučujemo naše proizvode, naše opruge, a Zetor je tražio pouzdanog i kvalitetnog partnera za hrvatsko tržište.

Cjelokupni paket

Imali ste dobru referencu?

Da. To nam je svima izuzetno drago i strašno smo ponosni na to. Kad vas netko preporuči na tržištu Europske unije - nema boljeg. Proteklih nekoliko mjeseci je puno toga trebalo usuglasiti, ali sada treba samo dovršiti pregovore.

Poljoprivredniku možemo ponuditi sve. Drago nam je što Zetor i traži takvu firmu, firmu koja će se ozbiljno baviti terenom i kontaktima s poljoprivrednicima, koja ima dobro razvijenu mrežu rezervnih dijelova.

Imate li već neke reakcije od strane zainteresiranih?

Što se tiče komercijale odnosno usluge, uvijek smo nudili i prodaju i rezervne dijelove i servis u garantnom te van garantnog roka. Imali smo kompletnu uslugu, ali smo bili orijentirani na priključke. Sad uz Zetor imamo i traktore, dakle cijeli paket. To je ono što je karakteristično za nas - da poljoprivredniku možemo ponuditi sve. Drago nam je što Zetor i traži takvu firmu koja će se ozbiljno baviti terenom i kontaktima s poljoprivrednicima, koja ima dobro razvijenu mrežu rezervnih dijelova. Mi imamo 60-70 trgovina s kojima surađujemo u veleprodaji za prodaju rezervnih dijelova. Imamo i vlastiti servis.

Pripremate li projekt prezentacije vaših strojeva u radu?

Svake godine planiramo kalendar aktivnosti ovisno o brendu, ali svakako ćemo obaviti prezentaciju za Zetor i Pottinger. Ove godine Zetor obilježava 70. obljetnicu rada, a mi slavimo 45 godina tako da razmišljamo kako i na koji način obilejžiti obljetnice. Prošle smo godine imali kućni sajam pa ćemo možda u okviru takvog, kućnog sajma prezentirati traktore i mehanizaciju.

Rast izvoza u Europskoj uniji

Tko su vaši ciljani kupci?

Tvrtka je podijeljena u dva glavna segmenta. Jedan je proizvodnja - to nam je osnovna djelatnost od 1971. Industrija je kupac, a proizvodnja nam bilježi rast izvoza. Prošle godine nam je izvoz bio preko 80%, uglavnom na tržište Europske unije s tim da smo se lani uspjeli probiti na tržište Grčke, Turske, imamo nove kupce u Latviji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji. Dosta smo se proširili. Njemačka nam raste po dvoznamenkastoj stopi. U Hrvatskoj nam je kupac broj jedan Same Deutz-Fahr iz Županje. S njima suradnje raste iz godine u godinu, a u komercijalnom dijelu su nam ciljani kupci poljoprivrednici. Oba segmenta su orijentirana na poljoprivrednu industriju.

Imate i prodajne trgovine?

Da. Mi smo ove godine početkom ožujka otvorili jednu novu prodajnu trgovinu. Jedina trgovina koju smo imali bila je na lokaciji Dežanovac. U 2015. smo malo promijenili njezin izgled, koncept kako je organizirana i kako je postavljeno. Na temelju tog koncepta smo odlučili otvoriti još jednu trgovinu u Bošnjacima kod Županje. To je perspektivna regija koja nije pokrivena s rezervnim dijelovima pa je i to jedna novost kod nas.


Tagovi

Proizvodnja opruga Dežanovac Zetor Zastupnici Traktori Priključci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer