Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka proizvodnja raži
  • 17.11.2015. 12:30

Raž uzgojena po eko principu na OPG Delibos!

Povratak žitaricama - ali ne bilo kojima. Raž uzgojena pod strogim eko principima našla je svoj put do tržišta.

  • 859
  • 63
  • 0

Iako su u prošlosti žitarice bile glavna prehrambena namirnica, u današnje vrijeme je situacija posve suprotna. No, suvremeni nutricionistički trendovi navode kako bi se ponovno trebali vratiti žitaricama, posebice onima proizvedenima po strogim eko principima.

Upravo jednu takvu žitaricu, raž, predstavili su i na Zelenom četvrtku, na osječkoj glavnoj tržnici. Novija istraživanja pokazuju kako raž može biti dobra pomoć i kod bolesti srca, a smanjuje rizik i od nastanka žučnog kamenca.

"Imao sam voćnjak, radio sam svima poljoprivredne usluge u selu s traktorom. Puno sam radio s pesticidima i to mi je počelo utjecati na zdravlje. Već 11 godina bavim se ekološkom proizvodnjom raži. Pravim integralno brašno koje je vrlo traženo. Prošao sam raznorazne edukacije i cijeli život se obrazovao", govori Ivan Delibos iz Grabovca.

"Najnovija istraživanja kažu da je integralno brašno odgovor na većinu zdravstvenih problema. Sada planiram posijati i crni grah jer je veoma tražen na tržištu, posebno u Zagrebu", objašnjava Ivan.


Povezana biljna vrsta

Kanarska trava

Kanarska trava

Sinonim: - | Engleski naziv: Canary grass | Latinski naziv: Phalaris canariensis L.

Kanarska trava daje visoke prinose srednje kvalitete u uvjetima veće vlažnosti ali na vrlo različitom zemljištu i nadmorskoj visini. Daje odlično sjeme za ishranu ptica. Pripada... Više [+]

Tagovi

Ivan Delibos Eko raž Proizvodnja žitarica Integralno brašno Pesticidi Eko markica Zdravlje Prehrambena namirnica OPG Delibos Kanarska trava


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.